Kiracı evi istediği renge Boyatabilir mı?

İçindekiler:

  1. Kiracı evi istediği renge Boyatabilir mı?
  2. Kiracı boya parası öder mi?
  3. Ev sahibi evi kira sözleşmesi varken satabilir mi?
  4. Kiralık evde boya kime aittir?
  5. Kiracı ev sahibinden hangi tadilatları talep edebilir?
  6. Bina içi boya masrafı kime aittir?
  7. Ev satıldıktan kaç gün sonra boşaltılır?
  8. Apartman giderleri kiracıya mı ev sahibine mi?
  9. Kiralık evlerde ankastre olur mu?
  10. Kiracı eve yaptığı masrafları isteyebilir mi?
  11. Evin boyası kime ait?
  12. Apartman merdiven boşluğu kime aittir?

Kiracı evi istediği renge Boyatabilir mı?

Peki, kiracı çıkarken evi boyatmak zorunda ? Kiracı eve girereken teslimde mal sahibi tarafından yeni boyatılmış bir şekilde almışsa, kendisi de boyatarak çıkmak ile sorumlu oluyor. Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma dolayısıyla kiralananda meydana gelen eskimelerden ve bozulmalardan sorumlu olmuyor.

Kiracı boya parası öder mi?

Buna göre kiracı apartman boyasını öder mi sorusunun yanıtı da şu şekilde karşımıza çıkıyor. Apartman boyası da ana gayrimenkulü ilgilendiren ve kalıcı bir nitelik taşıyan gider olması nedeni ile bu gider kiracıya değil, kat malikine ait oluyor.

Ev sahibi evi kira sözleşmesi varken satabilir mi?

Mesken kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Mal sahibi kiracı varken de evin satışını gerçekleştirebiliyor.

Kiralık evde boya kime aittir?

Örneğin boya, dış cephe kaplaması, üst komşudan kaynaklanan sızıntı gibi durumlarda giderler ev sahibine aittir. Ancak kiracı ve ev sahibi arasında yapılacak bir anlaşmayla kiracı bu masrafları kendi üstlenip kira bedelinden düşebilir. Bu konunun kira sözleşmesinde belirtilmesi zorunlu değildir.

Kiracı ev sahibinden hangi tadilatları talep edebilir?

Kiracı, sonradan oluşan kusurlar nedeni ile evden yeterince faydalanamıyorsa ev sahibinden bu kusurları gidermesini talep edebilir. Tadilat ve yapı kusurlarının sonradan ortaya çıkması ve giderilememesi durumunda kiracı, kira bedelinde indirim talep edebilir.

Bina içi boya masrafı kime aittir?

Dairenin içinde kiracı olsa dahi, apartmanın demirbaşına ilişkin yapılan tüm masraflar, kat malikinden tahsil ediliyor.

Ev satıldıktan kaç gün sonra boşaltılır?

Evin bir başkasına satılması durumunda da kiracının 6 ay süresi bulunmaktadır. Kiracı içerdeyken taşınmazın satılması halinde yeni mal sahibi kiracıya 1 ay içinde ihtar göndererek tahliye talep edebilir.

Apartman giderleri kiracıya mı ev sahibine mi?

Maddesi uyarınca apartman aidatı olarak bilinen apartmanın “genel giderleri” her bir bina için apartman yönetimlerince belirlenmektedir. Borçlar Kanunu'nun 341. Maddesine göre, sözleşmede aksi öngörülmemişse, ısıtma, aydınlatma ve su gibi kullanımlar kiracının sorumluluğundadır ve kiracı giderleridir.

Kiralık evlerde ankastre olur mu?

Binalarda ankastre malzeme bulundurma diye bir mecburiyet yok. Ankastre malzeme bulunanı da olur bulunmayanı da. Bu gibi yerler kiraya verilirken de kira bedeli buna göre belirlenir. Üstelik bu husus sadece fırın, bulaşık makinesi, buzdolabı ile de sınırlı değil.

Kiracı eve yaptığı masrafları isteyebilir mi?

Önemle belirtmek gerekir ki; kiracı kiralanana yapmış olduğu lüks masrafları talep edemez. ... Çünkü yapmış olduğu masrafların kullanım ve tasarruf hakkı hala kendisindedir.

Evin boyası kime ait?

Apartmandan kaynaklanan sorunlarda masraflar genelde ev sahibine aittir. Örneğin boya, dış cephe kaplaması, üst komşudan kaynaklanan sızıntı gibi durumlarda giderler ev sahibine aittir.

Apartman merdiven boşluğu kime aittir?

İşte yanıtı.. Apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur? Apartmanda kat malikleri, bağımsız bölümleri haricinde kalan ortak alanlarda hep birlikte malik oluyor. Bu yerlerin kullanımından doğan tüm masraflardan apartmandaki tüm malikler sorumlu oluyor.