Trüf mantarının fiyatı kaç para?

İçindekiler:

  1. Trüf mantarının fiyatı kaç para?
  2. Trüf mantarı nasıl muhafaza edilir?
  3. Trüf mantarı nerede kullanılıyor?
  4. Trüf mantarı çiğ yenir mi?
  5. Trüf mantarı ne zaman çıkar?
  6. Türk mantarı nerede yetişir?
  7. Türkiye'de trüf mantarı nerelerde bulunur?

Trüf mantarının fiyatı kaç para?

Dünyanın en değerli mantarı trüf, meşe ve kestane ağaçlarının 20 santim dibinde yetişiyor. Özel köpeklerle toplanan mantarın kilogram fiyatı ise 300-400 euro ( 2.500-2.600 TL) arasında değişiyor.

Trüf mantarı nasıl muhafaza edilir?

Temiz pamuklu bez torbaya konularak buzdolabında +4 derece de muhafaza edilir. Buzdolabında nemlendirmeden saklandığı takdirde 3 hafta raf ömrü vardır. Ama beklediği süreç boyunca kokusunu salacağı için, bekletilmeden tüketilmesi önerilir.

Trüf mantarı nerede kullanılıyor?

Bu pahalı yiyeceği insanlar çoğunlukla evlerinde, omletin üzerine rendeleyerek kullanırlar. Yağın aromayı hapsetmesi nedeniyle genelde yağ, krema, yumurta içeren yemeklerde de kullanılır. Bunun dışında farklı biçimlerde kesilerek, salatalarda, et yemeklerinde, kömürde pişirilerek ya da füme olarak da tüketilir.

Trüf mantarı çiğ yenir mi?

Bildiğiniz gibi, beyaz trüf mantarı genellikle çiğ olarak, makarna, risotto, salata ve yumurtaların üzerine rendelenerek servis ediliyor. Bazı özel üretim peynirlerin içinde bu mantar bulunabiliyor ve müthiş lezzetli oluyor!

Trüf mantarı ne zaman çıkar?

Trüf mantarları kış aylarında kolay bir şekilde toplanır.

Türk mantarı nerede yetişir?

Ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu köylüleri tarafından toplanan bir mantar olan trüf, Kuzey Anadolu ve Trakya bölgelerinde de yer almaktadır.

Türkiye'de trüf mantarı nerelerde bulunur?

Ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu köylüleri tarafından toplanan bir mantar olan trüf, Kuzey Anadolu ve Trakya bölgelerinde de yer almaktadır. Güneydoğu Anadolu halkının bu mantara keme ve domalan mantarı gibi isimlerle hitap ettiği bilinmektedir.