Arazi hisse satışı yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Arazi hisse satışı yapılabilir mi?
  2. Kaç dönüm tarla satılır?
  3. Tek tapu tarla nasıl bölünür?
  4. Tarım arazisi satılır mı?
  5. Tek tapu tarla iki kişi üzerine olur mu?
  6. Tarım arazileri imara açılır mı?

Arazi hisse satışı yapılabilir mi?

Hisseli taşınmazın tüm hisseleri birlikte satılabilir. ... Hisse sahipleri, satın almak istedikleri zaman tapuda belirtilen satış bedeli üzerinden gayrimenkul hissesini edinebilirler. Taşınmaz üzerinde hissesi bulunan kişiler satın almak istemedikleri zaman söz konusu pay diğer kişilere satılabilir.

Kaç dönüm tarla satılır?

Toprak koruma ve Arazi kullanımı kanunu ile medeni kanunda düzenleme yapılarak tarla olarak geçen araziler artık bölünemeyecek. Tarım arazileri 20 dönümden küçük olamayacak.

Tek tapu tarla nasıl bölünür?

Tapunun bölünmesi işlemi ise gayrimenkulün bir sahibi varken, bölünmesi ya da bir kısmının satılması durumlarında yapılabiliyor. Tek tapu bölünmesi işleminin yapılabilmesi için söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakların temin edilmesi ile başvurulması gerekiyor.

Tarım arazisi satılır mı?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin hesaplanmasında, aynı kişiye ait ve Bakanlıkça aralarında ekonomik bütünlük bulunduğu tespit edilen tarım arazileri birlikte değerlendirilir. Yeter gelirli tarımsal arazilerin ekonomik bütünlüğe sahip olmayan kısımları Bakanlığın izni ile satılabilir.

Tek tapu tarla iki kişi üzerine olur mu?

Gayrimenkulün tapusu, birden fazla kişi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırabiliyor. Bu tür tapulara "ortak tapu" deniyor. Tapunun iki kişinin üzerine olması için akrabalık koşulu bulunmuyor. Akraba olmayan kişilerde ortak tapu alabiliyor.

Tarım arazileri imara açılır mı?

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na göre tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamamaktadır. ... Bu bilgiler doğrultusunda gayrimenkul hukukuna göre tapuda niteliği tarla olan bir taşınmazın imara açılması ancak arsa niteliğini kazanması ile mümkün olabilmektedir.