Beyinde kronik iskemik nedir?
İçindekiler:
- Beyinde kronik iskemik nedir?
- Beyindeki beyaz madde nedir?
- Beyindeki gri ve beyaz madde nedir?
- Broca alanı ne demek?
- Broca alanı hangi lob?
- Motor konuşma bozukluğu nedir?
- Ambulasyon nedir ne demek?
- Ambulasyon hareketi nelerdir?
Beyinde kronik iskemik nedir?
İskemi, vücuttaki herhangi bir doku veya organa kan akışının azaldığı ya da kesildiği ciddi bir durumdur. İskemi sırasında, genellikle beyne kan ve oksijen sağlayan kan damarlarından biri bloke olur. Bu tıkanıklık kan pıhtısından, yağ birikmesinden veya hava kabarcığından kaynaklanabilir.
Beyindeki beyaz madde nedir?
Beyaz madde veya ak madde, sinir sisteminde bulunan nöronların aksonlarının oluşturduğu topluluklara denir. Rengi beyaz olan ve ismini buradan alan maddenin renginin beyaz olma sebebi miyelinli sinir liflerini içermesidir; miyelinin rengi beyazdır.
Beyindeki gri ve beyaz madde nedir?
Merkezi sinir sistemi beyin, omurilik, beyin sapı ve beyincikten oluşur. Merkezi sinir sisteminde iki farklı renkte doku bulunur. Bunlar gri madde ve beyaz madde olarak adlandırılır. Gri madde çoğunlukla nöronların hücre gövdelerinin bulunduğu, miyelin kılıfı olmayan bölümdür.
Broca alanı ne demek?
Broca alanı veya Broca bölgesi insansı beynin ses üretimiyle bağlantılı işlevleri yürüten bir bölgesidir. Ses üretimi, iki hastada meydana gelen bozulmaları Pierre Paul Broca bildirdiğinden beri Broca bölgesiyle ilişkilendirilmektedir.
Broca alanı hangi lob?
Broca alanı, Fransız doktor Pierre Paul Broca'nın keşfettiği ve sol alın bölgesinin arka kısmında bulunan beyin alanıdır. Beyin kabuğunun (korteksin) dış kısmındaki 44 ve 45 numaralı Brodmann alanlarında bulunur. Broca alanı konuşmanın üretilmesinden sorumludur.
Motor konuşma bozukluğu nedir?
Motor konuşma bozuklukları, merkezi ya da periferik sinir sisteminin hasarına bağlı olarak ortaya çıkan konuşma bozukluklarıdır. Motor konuşma bozukluğu tipleri; Apraksi ve Dizartri olmak üzere tanılanır.
Ambulasyon nedir ne demek?
Ambulasyon; ayağa kalkma; yürüme, dolaşma; özellikle ameliyattan sonra hastanın ayağa kalkıp dolaşmasıdır. Erken ambulasyon ise hastaların normal uygulamalara göre daha erken mobilizasyonun yapılıp hastanede kalış ...
Ambulasyon hareketi nelerdir?
Ambulasyon, ameliyat olan bir hastanın ameliyat sonrası ayağa kalkıp dolaşması durumudur. Ambulasyon Nedir? Tıp alanında tüm hastalıklar ve tedaviler için kullanılan birçok terim bulunuyor. Özellikle ameliyat olan kişilerin, ameliyat sonrasında gezme ve dolaşma işlemine ambulasyon deniyor.
Ayrıca okuyun
Ilgileneceksin
- Ininal IBAN kaç haneli?
- Ürün tedarik ne demek?
- TDK harika ne demek?
- Hüseyin Rahmi Gürpınar nereli?
- Minestrone nasıl yapılır?
- Radyoloji olmak için hangi bölüm okunmalı?
- Dinamit ve çeşitli patlayıcıların yapımında kullanılan bileşik nedir?
- H2SO4 nedir asit mi baz mı?
- Katarsis ne demek KPSS?
- Ekran kartı sıcaklığı nasıl ölçülür?