Ağza kolonya tadı gelmesi orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Ağza kolonya tadı gelmesi orucu bozar mı?
  2. Parfüm ve deodorant abdesti bozar mı?
  3. Parfüm abdesti bozar mı?
  4. Su bazlı oje abdest geçirir mı?
  5. Ojeyle namaz kılmak günah mı?

Ağza kolonya tadı gelmesi orucu bozar mı?

Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. Bunlar yemek ve içmek sınıfına dâhil olmadığı için orucu bozmazlar. Ağız kokusunu önlemek için ağız spreyi kullanmak veya sakız çiğnemek oruca zarar verir mi? Ağız ve burundan alınıp mideye ulaşan her şey orucu bozar.

Parfüm ve deodorant abdesti bozar mı?

Cevap: Kolonya ve deodorant gibi kokulu karışımların sürülmesi abdesti bozmaz, namaza da mani olmaz. Hanefi alimlerinin çoğunluğu bu görüştedirler. Ancak Şafii alimlerinin çoğunluğu, mecbur kalmadıkça kolonya gibi içinde alkol bulunan şeylerden uzak kalmayı tavsiye etmişlerdir.

Parfüm abdesti bozar mı?

Kolonya ve parfüm abdest bozar mı sorusu sıkça sorulmaktadır. Temizlik için kullanılan alkol ürünlerinden olan kolonya ve parfüm kullanmak abdest bozmaz. ... Fetvaya göre temizlik için kullanılan kolonya ve parfüm abdesti bozmaz.

Su bazlı oje abdest geçirir mı?

Birçok din adamına göre oje günah ya da haram bir ürün değil; ancak gusül ve abdest alınmasına hava ve su geçirmediği için engel oluyorlar.

Ojeyle namaz kılmak günah mı?

Ojeyi abdeste ve gusle engel saymanın mantıklı bir kanıtı yoktur. Cevap: 1- Oje üzerine de abdest alınır. ... Kadının süsü, ziyneti haline gelmiş olan oje abdeste engel değildir. Namaz kılmak isteyen bayan, ojeli elleri ve ayaklarıyla da abdestini alıp namazını kılmalı, asla namazı bırakmamalıdır.