Üniversitede yıl sonu ortalaması nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Üniversitede yıl sonu ortalaması nasıl hesaplanır?
  2. Çan eğrisi nasıl olur?
  3. Çan eğrisi sistemi ne?
  4. Bağıl değerlendirme sistemi ne demek?
  5. Mutlak ve Bagil degerlendirme nedir?

Üniversitede yıl sonu ortalaması nasıl hesaplanır?

Her dersin kredi sayısı ile alınan notun sayı karşılığının çarpılıp, elde edilen sayının toplam kredi sayısına bölünerek bulunan aritmetik ortalama, yarıyıl not ortalamasını (SPA) belirler. Genel not ortalaması ise (GPA) aynı ortalamanın o güne kadar alınmış tüm dersler için hesaplanması ile bulunur.

Çan eğrisi nasıl olur?

Çan eğrisi sistemi başlıca, öğrencinin aldığı notun değerlendirilmesinden ziyade sınıftaki diğer öğrencilerin notları arasından kendi performansını notlandırma şeklinde ifade edilebilir. Bu sistemde öğrenci aldığı notun diğer sınıf öğrencilerinin notları arasında ne kadar başarılı olduğunu görmüş olur.

Çan eğrisi sistemi ne?

Çan eğrisi sistemi, üniversite öğrencilerinin çoğunlukla karşılaştığı terimler arasında yer almaktadır. Genel tanımıyla sınıf ortalamasının hesaplandığı ve geçer notun belirlendiği bu sistemde, not hesaplama yöntemi ise buna göre şekillendirilmektedir.

Bağıl değerlendirme sistemi ne demek?

Bağıl değerlendirme sistemi, bir öğrencinin başarısının, dersteki diğer öğrencilerin başarı düzeylerine göre değerlendirilmesidir.

Mutlak ve Bagil degerlendirme nedir?

a) Mutlak Değerlendirme: Süreç içerisinde belirlenmiş ölçek mutlak ise, değerlendirme mutlak değerlendirme olur. Yani ölçme sonuçlarının mutlak bir ölçütle karşılaştırıldığı değerlendirme türüdür. ... Diğer bir tanımla bağıl değerlendirme, ölçme sonuçlarının karşılaştırıldığı ölçütün bağıl olduğu değerlendirme türüdür.