Oruçluyken eşini öpmek bozar mı?

İçindekiler:

  1. Oruçluyken eşini öpmek bozar mı?
  2. Eş ile dudaktan öpüşmek orucu bozar mı?
  3. Oruçluyken eşini öpebilir misin?
  4. Ramazan ayında hamile kalmak caiz mi?

Oruçluyken eşini öpmek bozar mı?

Ramazan'da oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de keffâret gerekir (Buhârî, Savm, 30). Eşlerin birbirlerini öpmeleri veya sarılmalarıyla oruçları bozulmaz. Ancak bu durumda boşalma meydana gelirse oruç bozulur ve güne gün kaza gerekir (Merğınânî, el-Hidâye, II, 256).

Eş ile dudaktan öpüşmek orucu bozar mı?

Öpüşmek ya da eşinize sarılmak şayet nefsinize hakimseniz orucu bozmuyor. Ancak bekarların sevgilisine sarılıp öpmesi yada elini tutması orucun bozulmasına sebep oluyor. EŞİNİZE SARILIP ÖPMEK ORUCU BOZAR MI? CEVAP: Kişinin hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak gibi durumları orucu bozmaz.

Oruçluyken eşini öpebilir misin?

Cinsî münasebette bulunmak orucu bozduğu gibi keffaret de gerekir. ... Bu durumda meni gelmedikçe oruç bozulmaz. Nefsine güvenemeyen kimsenin hanımını öpüp okşaması da mekruhtur. Zira meni gelerek orucun bozulma ihtimali vardır.

Ramazan ayında hamile kalmak caiz mi?

Ramazan geceleri için yeme, içme ve cinsel ilişki yasağı söz konusu değildir. Dolayısıyla iftar ile imsak arasında yemek, içmek ve eşlerin cinsel ilişkide bulunmasında bir sakınca yoktur. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulmaktadır: “Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.” (Bakara, 2/187).