VUK 359 nedir?

İçindekiler:

  1. VUK 359 nedir?
  2. VUK 359 Düzenleme ne zaman?
  3. VUK 359 değişecek mi?
  4. Vergi ziyaı cezası ne kadar?
  5. Vergi kabahatleri nedir?
  6. Naylon fatura nedir nasıl yapılır?
  7. Vergi kaçakçılığı davası ne kadar sürer?
  8. Adli vergi suçları nelerdir?
  9. Naylon fatura olup olmadığı nasıl anlaşılır?

VUK 359 nedir?

213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 359. maddesinde sahte belgenin tanımı yapılmıştır. Buna göre; gerçek bir muamele veya durum olmadığı hâlde bunlar varmış gibi düzenlenen belge, sahte belgedir.

VUK 359 Düzenleme ne zaman?

[12] 17.12.2004 Sayı ve 25673 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. [17] 359 maddesinin (ç )bendi ile ilgili düzenleme. 7318 sayılı Kanun. 30.04.2021 yürürlük.

VUK 359 değişecek mi?

Kamuoyunda sahte fatura ve vergi kaçırma suçu olarak tanımlanan ve her yıl zincirleme cezaya dönüşen Vergi Usul Kanunu'nun ünlü 359. maddesi değiştiriliyor. Ceza tek suç olarak tanımlanacağı için zincirleme ceza alınmayacak. ... Bu suç kapsamına girenlerle ilgili yapılan özel çalışma, bu hafta sonuçlanacak.

Vergi ziyaı cezası ne kadar?

Vergi incelemesine başlanılmasından veya takdir komisyonuna sevk edilmesinden sonra verilenler hariç olmak üzere, kanuni süresi geçtikten sonra verilen vergi beyannameleri için bu madde uyarınca kesilecek ceza yüzde elli oranında uygulanır.”

Vergi kabahatleri nedir?

Vergi kabahati; vergi yükümlülerinin, sorumlularının ya da vergiye taraf olan, yargı kararına ihtiyaç göstermeksizin, idari para cezasıyla cezalandırılan, vergi kanunlarında öngörülen yükümlülüklere aykırı fiilleridir.

Naylon fatura nedir nasıl yapılır?

Naylon fatura; gerçek bir mal ve hizmet alımı olmadığı halde varmış gibi düzenlenen faturadır. Örneğin, ortada bir mal veya hizmet teslimi olmadığı halde fatura tanzim edilmesi halinde bu fatura vergi mevzuatında “sahte fatura” olarak işlem görür.

Vergi kaçakçılığı davası ne kadar sürer?

Vergi mahkemesinde bir davaya, dosya tekemmül ettikten sonra 6 ay içinde karar verilir. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20. maddesinin 5. fıkrasında bir süre öngörülmektedir.

Adli vergi suçları nelerdir?

Başlıca vergi suçları, usulsüzlük, vergi ziyaı ve kaçakçılık cezalarıdır. Usulsüzlük cezaları ile yasaya aykırı uygulamalar cezalandırılmaktadır. Ancak usulsüzlük devletin vergi kaybına yol açıyorsa vergi ziyaı cezası uygulanacaktır. Vergi kaçakçılığının tespit edildiği hallerde, bu Kanun temelinde kovuşturulmaktadır.

Naylon fatura olup olmadığı nasıl anlaşılır?

- Mal veya hizmet aldığımız kişinin işyerine gidip gerçekte böyle bir faaliyeti varmı yokmu öğrenebiliriz. - Mal veya hizmet aldığınız kişinin size verdiği faturanın kendisine ait olup olmadığına dikkat ediniz. Eğer size mal aldığım yerden fatura kesitereceğim diyorsa o fatura sahte olabilir.