Katarakt ilacı nedir?

İçindekiler:

  1. Katarakt ilacı nedir?
  2. Gözdeki katarakt ne iyi gelir?
  3. Katarakt nasil gecer bitkisel?
  4. Katarakt neden olur nasıl tedavi edilir?
  5. Katarakt nasıl temizlenir?

Katarakt ilacı nedir?

Oluşmuş kataraktın ilaç veya gözlükle tedavisi mümkün değildir. Kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Katarakt ilerledikçe görmeyi belirgin olarak azaltarak hastanın yaşantısını rahatsız etmeye başlar.

Gözdeki katarakt ne iyi gelir?

E vitamini içeren besinler; buğday, badem, fındık ve yer fıstığı gibi gıdalar gelmektedir. A vitamini ise göz gribine ve alerjilere karşı koruduğu gibi katarakt hastalığının oluşumunu engellemede yardımcı olur. Çinko minerali tüketmek çok önemlidir.

Katarakt nasil gecer bitkisel?

Katarakt hastalığının bilinen bir bitkisel tedavisi bulunmamaktadır. Bundan dolayı kataraktı bulunan hastalar kesinlikle bitkisel ilaçlar deneyip sağlıklarını riske atmamalıdır. Tedavisini başarıyla gerçekleştirdiğimiz katarakt sorununuz için mutlaka bir göz hekimine başvurmanızı tavsiye ederiz.

Katarakt neden olur nasıl tedavi edilir?

Katarakt gözde zamanla ilerleyen ve ilerlemesi durdurulamayan bir göz hastalığıdır. Tek tedavisi ameliyattır. Gözlük veya ilaçla tedavi edilemez. Son yıllarda uygulanan en güncel ve yeni tedavi akıllı lens (Trifokal lens) uygulamalarıdır.

Katarakt nasıl temizlenir?

Katarakt ameliyatında en yaygın kullanılan yöntem, halk arasında lazer cerrahisi olarak bilinen FAKO yöntemidir. Bu operasyonla sertleşmiş katarak kırılıp, temizlenerek yerine göz içi mercek yerleştirilmektedir.