Ilksan aidatı neye göre belirlenir?

İçindekiler:

  1. Ilksan aidatı neye göre belirlenir?
  2. İLKSAN kesintisi kimlerden yapılır?
  3. Ilksan a üye olmak zorunlu mu?
  4. İLKSAN para ne zaman yatar?
  5. İlksan kesintisi ne kadar 2020?
  6. Ilksan dan çıkılabilir mi?

Ilksan aidatı neye göre belirlenir?

Mevzuat gereği Kadrolu olarak görev yapan üyelerin, Emekli keseneği matrahlarının %2 si oranında, Sözleşmeli olarak görev yapan üyelerin, sigorta primine esas kazanç tutarının %2 si oranında aidatları kesilmekte olup aidat miktarında değişiklik yapılamamaktadır. İLKSAN'da Üyelik Sürdürme Nasıl Olur?

İLKSAN kesintisi kimlerden yapılır?

Mevzuat gereği Kadrolu olarak görev yapan üyelerin, Emekli keseneği matrahlarının %2 si oranında, Sözleşmeli olarak görev yapan üyelerin, sigorta primine esas kazanç tutarının %2 si oranında aidatları kesilmekte olup aidat miktarında değişiklik yapılamamaktadır.

Ilksan a üye olmak zorunlu mu?

3- İLKSAN'a Üyelik Neden Zorunludur? ... İLKSAN üyeliği, Türk Medeni Kanununda tanımlanan üyelik ilişkisi gibi değildir. İLKSAN üyeliği aynen EMEKLİ SANDIĞI gibi memuriyete giriş ile eş zamanlı olarak kazanılan bir hak ve yükümlülüktür.

İLKSAN para ne zaman yatar?

İkraz ödeme günleri haftada 3 gün olup; Salı, Perşembe ve Cuma günleridir.

İlksan kesintisi ne kadar 2020?

İLKSAN, üyelerinden toplanan aidatlar(2020-Ortalama Aidat 84 TL) ve aidat dışı gelirler ile Doğum, Ölüm, Evlilik, Maluliyet, Cenaze, Afet, Terör, Şehitlik, Sağlık Destek, Emeklilik olmak üzere toplam 10 kalem Sosyal Yardım yapmaktadır.

Ilksan dan çıkılabilir mi?

2016-2017 yılı toplu sözleşmesinde yer alan hüküm gereğince, İlksan üyeliğinden ayrılmak isteyen öğretmenler yılla birlikte, sandığa dilekçeyle müracaat ederek üyeliklerini sonlandırabilecek.