Diyotlarda kırılma gerilimi ne demektir?

İçindekiler:

  1. Diyotlarda kırılma gerilimi ne demektir?
  2. Doğru ve ters polarma nedir?
  3. Diyotlarda ters polarma nedir?
  4. Diyotlarda doğru polarma nedir?
  5. Transistör polarma nedir?
  6. DC polarma nedir?
  7. Polarma ne demek?
  8. Polarma nedir fizik?
  9. Polarma gerilimi nedir?

Diyotlarda kırılma gerilimi ne demektir?

Uçlarına uygulanan gerilimi sabit tutmaya yarayan diyotlardır. Zener diyotlar belli bir gerilim değerine kadar akım geçirmezler. Bu gerilime kırılma ya da zener gerilimi (Vz) adı verilir. Devreye doğru yönde bağlandığı zaman normal bir diyot gibi çalışır.

Doğru ve ters polarma nedir?

Elektronik devrelerde transistörler doğru polarmalandığı zaman iletime geçip, ters polarmalandığı zaman ise kesime giderler. Transistörlerin beyz ucuna akım uygulanmadığında kollektör ve emiter arasında akım geçişi olmaz yani transistör kesimde (cut off) kalır.

Diyotlarda ters polarma nedir?

Gerilim kaynağının (+) ucunun Diyotun katotuna (N tipi madde), gerilim kaynağının (-) ucunun Diyotun anotuna (P tipi madde) bağlanmasına diyotun ters polarması denir. Ters polarmada birleşme yüzeyindeki nötr bölge genişler ve elektrik akımı geçişi olmaz.

Diyotlarda doğru polarma nedir?

Gerilim kaynağının (+) ucunun Diyotun anotuna ( P tipi madde), gerilim kaynağının (-) ucunun Diyotun katotuna (N tipi madde) bağlanmasına diyotun doğru polarması denir. Doğru polarmada diyottan elektrik akımı geçişi olur. ...

Transistör polarma nedir?

Transistör Polarma, Sağlamlık Kontrolü, Kullanımı Elektronik devrelerde transistörler doğru polarmalandığı zaman iletime geçip, ters polarmalandığı zaman ise kesime giderler. Transistörlerin beyz ucuna akım uygulanmadığında kollektör ve emiter arasında akım geçişi olmaz yani transistör kesimde (cut off) kalır.

DC polarma nedir?

Peki, DC polarma ne anlama gelmektedir. Bunu kısaca, transistörün uçları arasında uygun DC çalışma gerilimlerinin veya öngerilimlerin sağlanması olarak tanımlayabiliriz. DC polarma devreleri transistör beyz, kollektör ve emiter uçlarından statik (Quiscent-Durgun) akımların akmasını sağlar.

Polarma ne demek?

Işık dalgasının enine titreşimlerinin yönü ve özelliklerinin belli kayıtlamalara uğraması, polarizasyon. Normal olarak ışık polarılmış değildir. Belli bir yönde ilerlerken, buna dik bir doğrultuda ve düzensiz titreşimler yapar.

Polarma nedir fizik?

Polarma; bir fizik terimidir. Kimyasal tepkimeler dolayısıyla bir pildeki gerilimin düşmesi.

Polarma gerilimi nedir?

Bilindiği gibi, polarma gerilimi transistörü çalıştıran, DC gerilimdir. Bu gerilimi sağlamak için pillerden ve güç kaynaklarından yararlanılır. Transistör girişine bir AC gerilim uygulandığında, bu AC gerilimdeki değişim, polarma gerilimini büyültüp küçültür.