Ahmet Yesevi Hoca Kimdir?

İçindekiler:

  1. Ahmet Yesevi Hoca Kimdir?
  2. AYÜ hangi üniversite?
  3. Turtep nedir?
  4. Uzaktan eğitimle askerlik tecil edilir mi?
  5. Kaç yaşına kadar askerlik tecil edilir?
  6. Ikinci üniversite okumak askerliği erteler mi?
  7. Askerlikte bakaya kalmak ne demek?
  8. Bakaya kalmak cezası ne kadar?

Ahmet Yesevi Hoca Kimdir?

Ahmet Yesevi ise öğretisini hocası Arslan Baba'dan aldığı “ehl-i beyt” sevgisi ve bu doğrultudaki tasavvuf anlayışı üzerine kurdu. Bir Türk sufi tarafından kurulan bu ilk büyük “Türk tarikatı”, önce Maveraünnehir, Taşkent ve çevresi ile batı Türkistan'da etkili olmuştur.

AYÜ hangi üniversite?

Ahmet Yesevi Üniversitesi, Kazakistan'ın Türkistan şehrinde Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in buyruğu ile 6 Mayıs 1991 tarihinde kuruldu.

Turtep nedir?

TÜRKİYE TÜRKÇESİYLE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (TÜRTEP)

Uzaktan eğitimle askerlik tecil edilir mi?

Uzaktan eğitim askerlik tecili bakımından, örgün eğitim ile aynı tecil şartlarına dahildir. ... Askerlik tecil başvuruları için eğitim belgesi ve diğer önemli belgelerinizi de yanınızda götürmelisiniz. Uzaktan eğitim alırken, lisans süresi örgün eğitimde ne kadarsa, uzaktan eğitim de o kadar süre kapsamındadır.

Kaç yaşına kadar askerlik tecil edilir?

Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

Ikinci üniversite okumak askerliği erteler mi?

2. Üniversiteyi okumak askerlik tecili için yeterli değildir. Askerlik tecili yapabilmek için bir üst eğitim programına kayıt yaptırmak gerekmektedir. Mesela lise bitiren bir kişi lisans kaydı yaptırarak askerliği erteleyebilir fakat lisans bitiren bir kişi ikinci üniversiteyi okurken askerliği tecil ettiremez.

Askerlikte bakaya kalmak ne demek?

1111 sayılı Askerlik Kanunu'nda yer alan bilgilere göre; asker edildikleri halde istenildikleri sırada gelmeyenlere veya gelipte askerlik yapacakları kıtalara gitmeksizin toplandıkları yerlerden veya yollardan savuşanlara 'bakaya' deniliyor.

Bakaya kalmak cezası ne kadar?

1. Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. 2. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.