Sigorta primi kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz?

İçindekiler:

  1. Sigorta primi kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz?
  2. Bağ-Kur borcu olan esnaf kredi çekebilir mi?
  3. Prim borcu olanlar sağlıktan yararlanabiliyor mu?
  4. Vergi dairesine borcu olan kredi çekebilir mi?
  5. Bağkurlu kredi çekebilir mi?

Sigorta primi kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz?

GSS primini kendileri ödeyen kişilerin ve Bağ-Kur'luların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için SGK'ya 60 günden fazla prim borçlarının bulunmaması gerekiyor. Bu durumdaki kişiler eğer 60 günden fazla prim borçları olursa sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor.

Bağ-Kur borcu olan esnaf kredi çekebilir mi?

Kredi taksitleri, bağlanacak emekli aylıklarından kesilecek SGK Başkanvekili Yılmaz, "Sigortalılarımız, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe, yani 1 Kasım'a kadar aylık 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecekler.

Prim borcu olanlar sağlıktan yararlanabiliyor mu?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağkur borcu olanlar sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Uygulama, devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde geçerli olacak. Prim borcu olan vatandaşlar 31 Aralık 2021 tarihine kadar sağlık hizmeti almaya devam edecek.

Vergi dairesine borcu olan kredi çekebilir mi?

Aslında vergi borcu bulunmasına rağmen kredi çekmek yasalara göre mümkün. ... l Vergi ya da SGK borcu bulunan vatandaşların kefil bulmaları halinde kredi talepleri yine kabul edilir. l 6183 sayılı yasa gereğince vergi borcu olanlar 6 aya kadar taksitlendirme imkanına sahiptir.

Bağkurlu kredi çekebilir mi?

Bankalardan kredi çekebilmek için sigorta süreniz de bir hayli önemlidir. Bir çok banka 1 yada 2 aylık sigortalıya kredi ne yazık ki vermemektedir. Genellik ile bankaların ihtiyaç kredilerinde SGK'lı olarak çalışandan istedikleri sigorta süresi en az 4 aydır. 2021 yılında dan önce ise bu süre 6 ay olarak belirlenmişti.