E devlet aile bildirgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. E devlet aile bildirgesi nasıl alınır?
  2. Aile beyannamesi nasıl alınır?
  3. Süt parasının yatıp yatmadığını nasıl öğrenirim?
  4. Süt parası 2020 başvurusu nereye yapılır?
  5. Emzirme parası kaç gün içinde yatar?

E devlet aile bildirgesi nasıl alınır?

www.turkiye.gov.tr sitesinden e-devlet şifreniz ile sisteme girdikten sonra arama kısmından “Kamu Personeli Aile Bildirimi” yazarak ilgili modüle gidiniz. Yukarıdaki gibi açılan pencerede “Uygulamaya Git” düğmesine basınız. 5 saniye sonra “Aile Yardımı ve Aile Durum Ekranı”na bağlanacaksınız.

Aile beyannamesi nasıl alınır?

Aile durum bildirimi formu nereden ve nasıl alınır? Aile bildirim formu almak için muhtarlık veya benzeri bir kamu kurum kuruluşuna başvurmanıza gerek bulunmamaktadır. Bu formu internet üzerinden indirebilir ve çıktısını alabilirsiniz.

Süt parasının yatıp yatmadığını nasıl öğrenirim?

E-Devlet üzerinden yada PTT'den süt parası (emzirme ödeneği) sorgulamak isteyen hak sahipleri, e-devlet sistemine şifresi ile giriş yaparak kolayca sorgulama işlemini yapabilirler.

Süt parası 2020 başvurusu nereye yapılır?

Başvuruda bulunmak isteyen anneler, il veya ilçelerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu'na gerekli evraklar bizzat gitmesi gerekiyor.

Emzirme parası kaç gün içinde yatar?

Süt parası desteği her ayın 8-14 günleri arasında ödemesi yapılır. Doğumun meydana geldiği ayda yapılan başvurularda, bir sonraki ayın 8'i ile 14'ü arasında süt parasının alınması sağlanır. 2021 yılında süt parası 202 TL olarak ödenmeye devam edecektir. Sadece 1 ay (tek sefere mahsus ödenir.