Pepino hangi iklimde yetişir?

İçindekiler:

  1. Pepino hangi iklimde yetişir?
  2. Pepino meyvesi ne zaman olgunlaşır?
  3. Pepino saksıda yetişir mi?
  4. Pepino faydası nelerdir?
  5. Kamkat meyvesi ne zaman olur?
  6. Kamkat meyvesi neye faydalı?
  7. Kamkat nasil ortam sever?

Pepino hangi iklimde yetişir?

Toprak isteği bakımından fazla seçici olmayan pepino fidanı ılıman iklimi sever,+2 derecenin altında yaşamaz.Patlıcan familyasından olan bu bitki, patlıcan fidesinin yetiştiği her yerde yetişir.

Pepino meyvesi ne zaman olgunlaşır?

Dikimden iki ay sonra başlayan hasat ısının 5 C 'nin altına düşene kadar meyve hasatı devam eder.Buda meyve bir defa değil ilk hasattan sonra peyder pey devam eder.Hasat edilen meyveler dayanıklılık bakımından ilk hasat meyveleri 15-20 gün dayanır.Sonra bu süre hasat mevsimi uzadıkça uzar.

Pepino saksıda yetişir mi?

Meyve ağırlığı 40-50 gramdan 1300 grama kadar çıkabilmektedir. Genellikle 150-600 gram arasındadır. Açık arazide pepino yetiştiriciliği; Pepinoyu ister açık arazide serada isterse saksıda yetiştirebilirsiniz.

Pepino faydası nelerdir?

Hücre yenileyici ve kemik gelişimine fayda sağlayan özelliğiyle çocukların gelişiminde büyük rol oynayan pepino, C vitamini deposu olma özelliğiyle idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücut direncini artırıyor. İçerdiği kalsiyum oranıyla ağrıların giderilmesinde de önemli bir etkiye sahip.

Kamkat meyvesi ne zaman olur?

Temmuz- ağustos aylarında çiçek açmaya başlayan kumkuat, sonbaharın gelmesiyle çiçeğinin yerini meyvesine bırakmaya başlıyor. Gitgide büyüyen bu lezzet, özellikle ocak-şubat ve mart aylarında bolca bulunuyor. Yani hemen şimdi bir çiçekçiye gidip kumkuat alırsanız muhtemelen üzerinde meyveleri de olacaktır.

Kamkat meyvesi neye faydalı?

Küçücük cüssesiyle içinde yüksek oranlarda A, B1, B2 ve B3 vitaminleri de bulunduran kumkuat, bu vitaminlerle sinir sistemimizi güçlendirmede destek oluyor. Sinir sistemi düzenli ve sağlıklı çalıştığı için de bu minnoş, stres kaynaklı baş ağrısı ve uykusuzluk gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

Kamkat nasil ortam sever?

Kamkatı çok fazla soğuk ya da sıcakta bırakırsak yaprak ve köklerde bozulma başlar yetiştiği ortam ne çok soğuk olmalı (-20 C ve üzeri gibi) ne de çok sıcak olmalı (35 C ve üzeri gibi). Kamkat bakımında önemli olan hususlardan bir diğeri de kışın fazla sulama yapılmaması gerektiğidir.