FFP dürbün ne demek?

İçindekiler:

  1. FFP dürbün ne demek?
  2. MOA nedir silah?
  3. Dodo kuşu hangi ülkede?
  4. Pandaların nesli nasıl tükeniyor?
  5. Pandaların niye nesli tükeniyor?
  6. WWF neyin kısaltmasıdır?

FFP dürbün ne demek?

Dürbünde FFP (First Focal Plane) nedir?: Telemetrik nişangahların avantajı (Rangefinder & Mil-dot gibi); yakınlaştırma yapılırken hedef görüntüsü ve dürbün "+"imleci üzerindeki noktaları arasındaki mesafenin sabit kalmasıdır. ... FFP Nişangah imleci - Alman mühendisliğiyle tasarlanmıştır.

MOA nedir silah?

En basit anlatımıyla bizim anlayacağımız anlamda ; MOA nedir ? ; bir cismin 100 yarda (91,44 metre) deki çapıdır, bu çap 1 MOA için 1 inch (25,4 mm) dir, atıcılıkta 100 yarda da 1 MOA gurup yapan silah Nato standartlarında kaliteli kabul edilir, tabi bu mermi içinde geçerlidir, ama biri size 200 yarda da 1 MOA gurup ...

Dodo kuşu hangi ülkede?

Dodo ya da Mauritius dodosu (Raphus cucullatus), güvercingiller familyasından Mauritius'ta yaşamış ama 17. yüzyılın sonlarına doğru soyu tükenmiş bir kuş türüdür.

Pandaların nesli nasıl tükeniyor?

Bilim insanlarının çabaları sonucu son zamanlarda pandaların sayıları yükseliyor. Yine de yaşam alanlarının tahribi, hava kirliliği, kaçak avcılık gibi sebeplerle uzun zamandır nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan pek sevimli pandalar öyle bedbaht özelliklere sahipler ki…

Pandaların niye nesli tükeniyor?

IUCN pandaların nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinden çıkarılsa da hâlâ "hassas" hayvan türleri arasında olduğunu açıkladı. Bunun nedeni ise pandaların beslendiği bambu bitkilerinin küresel ısınma nedeniyle giderek azalması. Dünyadaki bambu bitkilerinin üçte birinin 80 yıl içinde yok olacağı tahmin ediliyor.

WWF neyin kısaltmasıdır?

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (World Wide Fund for Nature ya da kısaca WWF), doğanın zarar görmesini durdurmayı ve verilen zararları onarmayı amaçlayan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.