Öz ısı artarsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Öz ısı artarsa ne olur?
  2. Isı alışverişi ne demektir?
  3. Suyun temizleme özelliği nedir?
  4. Suyun temiz ve temizleyici olması ne demek?
  5. Hangi sularla temizlik caizdir?

Öz ısı artarsa ne olur?

Cevap. Bir maddenin sıcaklığını 1 gram arttırmak için kullanılan ısıdır. Eğer bir maddenin öz ısısı yüksek ise daha geç ısınır ama öz ısısı daha düşük ise daha kolay ısınır.

Isı alışverişi ne demektir?

Isı alışverişi, her zaman yüksek sıcaklıklı maddeden düşük sıcaklıklı maddeye doğru gerçekleşir. Isı alışverişi ile ısı alan maddenin sıcaklığı artarken, ısı veren maddenin sıcaklığı azalır. Her iki maddenin de sıcaklığı aynı olana kadar ısı alışverişi devam eder.

Suyun temizleme özelliği nedir?

Canlı suyun en temel ve birincil özelliği suyun temiz olmasıdır. Su; biyolojik, kimyasal ve fiziksel olarak ne kadar temiz ise o kadar canlı demektir. Uzun yıllar süren su çevrimi sayesinde yüzyıllar boyunca su, doğal yollarla kendi kendisini temizlemiştir.

Suyun temiz ve temizleyici olması ne demek?

Mutlak olma niteliğini kaybedecek ölçüde rengi, kokusu ve tadı bozulmamış, içine pis madde karışmamış ve kullanılması mekruh veya şüpheli hale gelmemiş sular temiz ve temizleyici sayılır. ... Tabiatta normal halde bulunan mutlak sular kural olarak böyledir. Hz.

Hangi sularla temizlik caizdir?

B) Gül suyu, meyve suyu, maden suyu, diğer helâl meşrubat türleri veya içinde nohut, mercimek benzeri temiz şeylerin pişmesiyle incelik ve akıcılığını kaybeden sular mukayyet sudur.