Devlet bursu hangi durumlarda kesilir?

İçindekiler:

  1. Devlet bursu hangi durumlarda kesilir?
  2. VGM üniversite bursu hangi durumlarda kesilir?
  3. Sigortalı bir işte çalışırsam bursum kesilir mi?
  4. Başbakanlık bursu krediye dönüşür mü?
  5. Sigortalı çalışan yurtta kalabilir mi?
  6. Burs krediye nasıl dönüşür?
  7. Vgm kime çıkar?
  8. Yazın sigortalı çalışmak KYK bursunu keser mi?

Devlet bursu hangi durumlarda kesilir?

BURSUN KESİLME SEBEPLERİ
  • Başarısız olması,
  • Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
  • Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
  • Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
Daha fazla öğe...

VGM üniversite bursu hangi durumlarda kesilir?

Resmi okullarda örgün eğitim görürken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesilir.

Sigortalı bir işte çalışırsam bursum kesilir mi?

YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE ister yarı zamanlı (part-time) ister tam zamanlı olarak asgari ücret ve üzerinde bir maaş almanız durumunda KYK bursunuz kesilmeyecek.

Başbakanlık bursu krediye dönüşür mü?

Not ortalaması 2.00'nin altında kalan ya da hazırlık sınıfını geçemeyip KYK bursu kesilen öğrencilerin bursu, öğrenim kredisine dönüşmektedir.

Sigortalı çalışan yurtta kalabilir mi?

KYK yurtlarında kalan öğrencilerin merak ettiği konuların başında “Sigortalı bir işte çalışırsam KYK yurdundan atılır mıyım?” sorusu gelmektedir. ... Yani zorunlu staj haricinde asgari ücretin 1.5 katı üzerinde bir ücretle çalışmanız durumunda KYK yurdunda kalamazsınız.

Burs krediye nasıl dönüşür?

Bazı üniversitelerde 4 dersten başarısız olmanız durumunda bursunuz krediye çevrilirken bazı üniversitelerde başarısız dersiniz maksimum 3 olmalıdır. *Bazı üniversitelerde ise ortalama kriteri geçerlidir. Örneğin 2.00'ın altında bir ortalamanız olursa bursunuz krediye çevrilir.

Vgm kime çıkar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir. KYK bursu alanlar VGM bursundan faydalanamaz fakat ikisine de başvuru yapabilir.

Yazın sigortalı çalışmak KYK bursunu keser mi?

Çalışan öğrenci veya çalışmayı düşünen öğrencilerin aklına takılan bir soruda, “sigortalı bir işte çalışırsam KYK bursum kesilir mi?” sorusu. ... Üniversite öğrencilerinin aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışması veya bir gelire sahip olması KYK bursu veya kredisi almasına engel değildir.