Boyunda düzleşme tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Boyunda düzleşme tedavi edilmezse ne olur?
  2. Boyun fıtığı ilerlerse ne olur?
  3. Boyun Duzlesmesi ne gibi sorunlar acar?
  4. Boyun fıtığı nasıl yok olur?

Boyunda düzleşme tedavi edilmezse ne olur?

Boyun düzleşmesi tedavi edilmezse baş ağrıları sıklaşır ve kişi ağrı kesici ilaçlara cevap vermez hale gelir, kişide mutsuzluk hali depresyona dönüşür. Sürekli boyun gerginliği, boyun fıtığına zemin sağlar, kollarda uyuşukluk ve güçsüzlük oluşur.

Boyun fıtığı ilerlerse ne olur?

İlerlemiş boyun fıtığı bazen bacaklara giden sinir elemanlarını da sıkıştırarak yürüme bozukluğu yapabilir. Bazen boyun ve kol ağrısı o kadar şiddetlidir ki hastayı uyutmaz. Boyun fıtığı zamanında tedavi edilmezse klinik tablo her iki kol ve her iki bacakta felç oluşumuna kadar gidebilir.

Boyun Duzlesmesi ne gibi sorunlar acar?

Boyun düzleşmesinin belirtileri arasında öncelikle boyun ile el ve ayak parmaklarında kas ağrıları olmak üzere sertlik, hareket kabiliyetinde azalma, baş ağrısı, koordinasyon sorunları, kas zayıflığı, omurga deformitesi yani şekil bozukluğu, felç, ile mesane ve bağırsak kontrol sorunları sayılabilir.

Boyun fıtığı nasıl yok olur?

Boyun fıtıklarının büyük çoğunluğu ameliyatsız iyileşir. Hastanın kol ve ellerinde ilerleyici güç kaybı varsa ve hasta diğer tedavilere cevap vermiyorsa cerrahi düşünülebilir. Boyun fıtığı ameliyatı, beyin cerrahları tarafından yapılan bir ameliyattır.