Göğüs ağrısı için hangi doktora?

İçindekiler:

  1. Göğüs ağrısı için hangi doktora?
  2. Böbrek için hangi doktora gidilir?
  3. Karaciğer hastalıkları hangi bölüm bakar?
  4. Kalp ağrısı için hangi bölümden randevu alınır?
  5. Karaciğer yağlanması nasıl teşhis edilir?

Göğüs ağrısı için hangi doktora?

GÖĞÜS AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜM/DOKTORA GİDİLİR? Göğüs ağrısında göğüs hastalıkları bölümüne başvurmanız gerekmektedir. Eğer işinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, kalpdamar cerrahisine başvurması gerekecektir. Göğüs ağrısı her yaş grubunda ortaya çıkabilir.

Böbrek için hangi doktora gidilir?

Böbreklerle ilgili hastalıklara bakan bölüm dahiliye alt bilim dalı olan üroloji ya da nefrolojidir. Nefroloji bölümü böbrek yetmezliği ile diğer böbrek hastalıkları olan kişilerin gitmesi gereken bölümdür. Üroloji bölümü ise, daha çok mesane, prostat, böbrek taşı gibi sorunlarla ilgilenmektedir.

Karaciğer hastalıkları hangi bölüm bakar?

Karaciğer hastalıkları için Hepatoloji bölümüne gidilmelidir. Hepatoloji bölümü sadece karaciğere değil safra kesesi, pankreas gibi organların hastalıkları ile de ilgilenmektedir.

Kalp ağrısı için hangi bölümden randevu alınır?

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.

Karaciğer yağlanması nasıl teşhis edilir?

Karaciğer yağlanmasının kesin olarak teşhis edilebilmesi için karaciğer ultrasonografisi, tomografisi, manyetik rezonans (MR) ve karaciğer biyopsisi uygulamaları yapılır.