E-defter e nasıl geçilir?

İçindekiler:

  1. E-defter e nasıl geçilir?
  2. Efatura Nasıl Başvurulur?
  3. E-fatura için nereye başvurulur?
  4. E-fatura sistemine nasıl giriş yapılır?
  5. E-arşiv Fatura portal başvurusu nasıl yapılır?

E-defter e nasıl geçilir?

İsteğe bağlı olarak e-Deftere geçmek isteyen mükellefler https://uyg.edefter.gov.tr/edefterbasvuru/ linkinden başvurularını yapabilirler. Başvuru esnasında gerçek kişilerin e-İmza veya Mali Mühür, tüzel kişilerin ise Mali Mühür ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Efatura Nasıl Başvurulur?

E-fatura başvurusu, efatura.gov.tr adresi üzerinden yapılır. Mükellef firma, kendisine gönderilen linkteki alanlara gerekli bilgileri doldurur. Bilgiler doldurulduktan sonra, özel entegratör tarafından bilgiler kontrol edilir. Eğer bir sorun yoksa, özel entegratör mükellef firmaya aktivasyon linki gönderir.

E-fatura için nereye başvurulur?

Mali Mühür temin etmiş mükellefler, mali mühür kurulum süreçlerini tamamladıktan sonra e-Fatura başvurusunu Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'nın https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/ adresinden yapabilirler.

E-fatura sistemine nasıl giriş yapılır?

1.www.gib.gov.tr adresine Google Chorme' dan giriş yapılır. 2. e-işlemler bölümünden sonra e-fatura bölümüne giriş yapılır. 3.Giriş sağlandıktan sonra sayfanın en alt bölümündeki imzalama aracı bölümünden indirmek için tıklayınız bölümü tıklayarak çalıştırılır.

E-arşiv Fatura portal başvurusu nasıl yapılır?

E-arşiv portal uygulamasına giriş yapabilmek için öncelikle https://portal.efatura.gov.tr/EArsivPortalBasvuru/ bağlantısından başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu bağlantıdan başvuru yaptıktan sonra başvuru yaptığınız mali mühür ile e-arşiv portal uygulamasına bu ekrandan giriş yapabilirsiniz.