Kefilin maaşına haciz gelir mi?

İçindekiler:

  1. Kefilin maaşına haciz gelir mi?
  2. Kefile hangi durumlarda haciz gelir?
  3. Kefillikten istifa edilebilir mi?
  4. Kefalet süresi ne kadardır?
  5. Kefilin borcu ne borcudur?
  6. Kefil hakkı ne tür bir hak?
  7. Kefilin borcu ne zaman muaccel olur?
  8. Kefil olunca ne olur?
  9. Kefillikten çekilme nasıl olur?
  10. Kira kontratında kefilin sorumluluğu nedir?

Kefilin maaşına haciz gelir mi?

Peki, kefilin evine haciz gelir mi? Kefilin de bu borcu ödememesi durumlarında, alacaklı haciz talebinde bulunabiliyor. Alacaklı asıl borçlu ile birlikte kefilin de malları üzerinde hacze gidebiliyor. Ancak, Kefaletten dolayı hapis cezası söz konusu olmuyor.

Kefile hangi durumlarda haciz gelir?

Eğer kefil borcu ödemezse borcun tahsili için icra gelir. Ancak diğer yandan 2. derecede kefillik yapılırsa banka borcun tahsili için önce borçluya icra getirir daha sonrasında ise kefilden borcun ödenmesini ister ve ödenmesi halinde kefile icra gelir.

Kefillikten istifa edilebilir mi?

Krediye kefil olan biri, asıl borç sahibinin borcunu ödemeyeceğini düşünebilir ya da herhangi bir nedenle kefillikten vazgeçmek isteyebilir. ... Kredi sözleşmesinde kefalet tarihi ve kefalet bitiş süresi bulunmuyorsa, ilgili sözleşme yasal açıdan geçerli olamayacağı için kefillik sonlandırabilir.

Kefalet süresi ne kadardır?

ü Kefaletin sona ermesine bir (1) yıldan az bir süre kalmış olmalıdır. Sözleşme en fazla 10 yıl için uzatılabilecektir (TBK m. 598). 10 yıllık kefalet süresi, 1 Temmuz'dan önce kefalet sözleşmeleri imzalayan gerçek kişi kefaletleri de kapsamaktadır.

Kefilin borcu ne borcudur?

Kefilin borcunun başlıca unsuru, kefil olunan borcun aslıdır. Türk Borçlar Kanununun 589.maddesinin ikinci fıkrasında da kefilin borçlunun asıl borcundan sorumlu olduğu belirtilmiştir. Kefalet, asıl borcu güvence altına alan fer'i nitelikte bir borçtur.

Kefil hakkı ne tür bir hak?

Türk Borçlar Kanunu'nun 596. maddesine göre kefil; Alacaklıya ifada bulunduğu ölçüde, onun haklarına halef olur. Kefil, bu hakları ancak asıl borç muaccel olunca(vadesi gelince) kullanabilir. özellikle bu alacak için verilmiş bulunanlara halef olur.

Kefilin borcu ne zaman muaccel olur?

Asıl borcun muaccel olması, alacaklı veya borçlunun önceden süre içeren bildirimde bulunmasına bağlıysa kefalet borcu için bu süre, bildirimin kefile yapıldığı tarihte işlemeye başlar.

Kefil olunca ne olur?

Bir krediye kefil olmak, aslında kendi adına kredi çekmek gibidir. Kefil olan kişi, kredinin geri ödemesinden en az borçlu kadar sorumludur. Kefil, kredi ödemelerinde aksama olduğunda ya da kredinin kapatılamaması halinde borçlunun yerine krediyi bankaya ödemeyi garanti eden kişidir diye de açıklanabilir.

Kefillikten çekilme nasıl olur?

Kefilin kefaletten dönme durumu ise; sözleşme imzaladıktan sonra kişi önceki mali durumunu kaybetmişse, kefaletin bir iyi niyet tavrında olmadığı anlaşılmışsa, kefil alacaklı olana bir bildiri yazarsa ve borç doğmadığı süre içinde de yer alırsa her durumda kefalet sözleşmesinden dönebilmektedir.

Kira kontratında kefilin sorumluluğu nedir?

Kefil, kefalet sözleşmesi ile borçlunun borcunu ödememesi halinde alacaklıya karşı kişisel olarak sorumlu olmayı üstlenmektedir. ... Kanunda aksi öngörülmediğinden kira sözleşmelerine genellikle kira borcunun yanında sözleşmeden kaynaklanan hasar ve zarar ile aidat borçları da dahil edilmektedir.