Atatürk'ün müziğe sanata olan katkıları sözleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Atatürk'ün müziğe sanata olan katkıları sözleri nelerdir?
  2. Atatürk sanat hakkında ne düşünüyor?
  3. Atatürk sanatçılar için ne demiş?
  4. Atatürk'ün müziğin gelişmesine verdiği önem nedir?

Atatürk'ün müziğe sanata olan katkıları sözleri nelerdir?

Hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız.” “Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra, alnında ışığı ilk duyan insandır.” “Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz.” “Bir milletin sanat yeteneği, güzel sanatlara verdiği değerle ölçülür.”

Atatürk sanat hakkında ne düşünüyor?

Atatürk'e göre “Sanat güzelliğin ifadesidir. ... Atatürk bir konuşmasında şöyle demişti: “Ulusumuzun güzel sanatlar sevgisini her türlü araç ve önlemlerle besleyerek geliştirmek ulusal ülkümüzdür.” Büyük Önder Atatürk te TBMM de açılış konuşmasında “…

Atatürk sanatçılar için ne demiş?

— “Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.”

Atatürk'ün müziğin gelişmesine verdiği önem nedir?

Atatürk, şiir ve edebiyat dışında müziğe de büyük bir ilgi duymuştur. Şarkı ve türküleri dinlemekten büyük bir zevk alan Atatürk, zaman zaman okunan şarkılara eşlik etmiş, oynanan halk oyunlarına katılmıştır. Bazı Rumeli türküleri, onun sesinden notalara dökülmüş ve müzik repertuarımızda yer almıştır.