RPR kan testi nedir?

İçindekiler:

  1. RPR kan testi nedir?
  2. Sifilis hastalığı nedir?
  3. VDRL RPR neden yapılır?
  4. VDRL testi yanlış çıkar mı?
  5. VDRL Acilimi nedir?
  6. VDRL nasıl bakılır?

RPR kan testi nedir?

Sifilis tanısında kullanılır. Aktif sifilis enfeksiyonu veya aktif enfeksiyonun başlangıç evresinde test pozitif olur. Uygun tedavi ile negatifleşir.

Sifilis hastalığı nedir?

Sifiliz, ya da sık bilinen adıyla frengi; Treponema pallidum adı verilen bakterinin neden olduğu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Hastalığın neden olduğu yaralara temasla kolayca bulaşabilir.

VDRL RPR neden yapılır?

Mikrobiyoloji laboratuvarlarında enfeksiyonların teşhisi için test edilir. VDRL testi, sifilizin teşhisi ve kontrolü için bir testtir. Evlilik öncesi ve kan bağışı yapılırken yapılması gereken rutin testlerden biridir.

VDRL testi yanlış çıkar mı?

Bazı durumlarda, VDRL testi, kişide sifiliz olmasa bile yanlış pozitif sonuçlar verir. Bu gibi durumlarda analizi isteyen doktor gerekli yorum ve değerlendirmeyi yapabilir ve gerekirse çalışma tekrar veya ek testler yapılabilir.

VDRL Acilimi nedir?

Sifiliz tanısının doğru ve hızlı konulmasında, kullanılan serolojik tanı testlerinin önemli bir yeri vardır. İnfeksiyonun serolojik tanısı için önce Venereal Diseases Research Laboratory (VDRL) veya Rapid Plasma Reagin (RPR) gibi non-treponemal testler kullanılır.

VDRL nasıl bakılır?

VDRL, damardan alınan kan örneğinden test edilen serolojik bir kan testidir. Açlık veya tokluk gerektirmez ve günün herhangi bir saatinde alınan kandan test edilebilir. Mikrobiyoloji laboratuvarlarında enfeksiyonların teşhisi için test edilir.