Yumurtalık nakli yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Yumurtalık nakli yapılabilir mi?
  2. Donör olmak caiz mi?
  3. Organ bağışı sevap mı günah mı?
  4. Kadınlarda yumurta nakli nasıl yapılır?

Yumurtalık nakli yapılabilir mi?

Bu yöntemlerden biri de "yumurta nakli!" Yumurta nakli, yumurta üretemeyen kadınların, genç, sağlıklı ve doğurganlığı kanıtlanmış başka bir kadının yumurtalarıyla, kendi eşinin sperminin döllenmesi sonucu yapılan bir tüp bebek uygulaması. Elde edilen embriyolar kadının rahmine transfer edilerek gebelik elde ediliyor.

Donör olmak caiz mi?

Ölmüş kişilerden organ nakli yapılmasında dinen bir sakınca olmadığı gibi; canlı donörlerin kendi hayatları için bir tehlike teşkil etmemesi durumunda, organ bağışında bulunmasında ve onların bağışıyla yapılacak karaciğer, böbrek ve doku nakillerinde de İslami açıdan bir sakınca bulunmamaktadır.

Organ bağışı sevap mı günah mı?

Organ bağışının dini yönden sakıncası yoktur. Büyük dinlerin çoğu organ bağışını onaylamakta ve desteklemektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 3.3.1980 tarih ve 396/13 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu açıklamıştır.

Kadınlarda yumurta nakli nasıl yapılır?

İşlem, vajinal yoldan yapılır. Toplanmış olan yumurtalar, baba adayından alınan spermlerle laboratuar ortamında mikroenjeksiyon yöntemi ile birleştirilir. Gebelik için sağlıklı bir rahme sahip olan her kadın, yumurta nakli ile gebelik tecrübesini edinip çocuk sahibi olabilir.