Milli sporculara maaş bağlanıyor mu?

İçindekiler:

  1. Milli sporculara maaş bağlanıyor mu?
  2. Milli Sporcu şeref aylığı ne kadar?
  3. Devlet sporcu ünvanı nasıl alınır?
  4. Sporcu Şeref Aylığı kimlere verilir?
  5. C Milli bursu ne kadar?
  6. Milli Takım sporcusu nasıl olunur?
  7. Milli sporcu bursu ne demek?
  8. 5774 sayılı kanun nedir?

Milli sporculara maaş bağlanıyor mu?

(3) Sporcu Şeref Aylığının bir aylık tutarı, 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan 30 günlük net asgari ücretin; ... Takım sporlarında takım halinde olimpiyat veya dünya şampiyonu olmuş amatör sporcuların milli takım teknik direktörlerine ve antrenörlerine ise bu sporculara bağlanan aylık oranında aylık bağlanır.

Milli Sporcu şeref aylığı ne kadar?

Sporcu şeref aylığı, başarıya göre farklılık gösteriyor. Olimpiyat oyunlarında birinci olan sporcuya 2 asgari ücret (), ikinci olana asgari ücretin yüzde 160'ı, üçüncüye asgari ücretin yüzde 140'ı maaş ödeniyor.

Devlet sporcu ünvanı nasıl alınır?

2)Devlet Sporcusu seçilen adaylara Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakanın teklifi ve Cumhurbaşkanının onayı ile Devlet Sporcusu unvanı verilir. Devlet Sporcusu seçilenlere verilen berat Cumhurbaşkanı tarafından imzalanır.

Sporcu Şeref Aylığı kimlere verilir?

Olimpiyat veya Dünya şampiyonalarında takım olarak birinci olan amatör sporcuların milli takım teknik direktör ve antrenörlerine 40 yaşını doldurmaları veya 40 yaşını doldurmamalarına rağmen %40 oranında engelli olmaları halinde sporcu şeref aylığı bağlanmaktadır.

C Milli bursu ne kadar?

Bu ücretler de şöyle: Normal bir öğrencinin aldığı burs 470 lira. Bu para C Milli kategorisine dahil bir sporcunun aldığı parayla aynı. B Milli sporcular 940, A Milli sporcular 1410 TL.

Milli Takım sporcusu nasıl olunur?

Bir sporcunun milli sporcu olabilmesi içini federasyonlar ile bu federasyonların üyesi olduğu uluslararası kuruluşların yıllık faaliyet programlarında yer alan uluslararası spor müsabakalarına katılması için temsil görevi verilen ve fiilen yarışan sporcuya verilen Milli Sporcu Belgesi'ne sahip olması gerekir.

Milli sporcu bursu ne demek?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında; “Vakıf Üniversitelerinde” belirlenen alanlarda son dört yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen “Milli Sporculara”, tercih etmeleri ve yerleşmeleri halinde normal Eğitim-Öğretim süreleri boyunca “%100 Eğitim Bursu Desteği” verilmesidir.

5774 sayılı kanun nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; Türk vatandaşlarından uluslararası düzeyde üstün başarı kazanmış amatör sporculara ve bunların ölümü halinde bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocukları ile takım halinde olimpiyat veya dünya şampiyonu olmuş amatör sporcuların milli takım teknik direktör ve antrenörlerine aylık bağlanması ...