Bir dönüme kaç tane mısır ekilir?

İçindekiler:

  1. Bir dönüme kaç tane mısır ekilir?
  2. 1 dönüme kaç kg mısır tohumu ekilir?
  3. Mısır kaç cm arayla dikilir?
  4. Mısır fidesi nasıl dikilir?
  5. Mısır ekimi nasıl yapılır?

Bir dönüme kaç tane mısır ekilir?

Bir dekar alanda 8000 – 10000 bitkinin olması iyi bir verim için uygun bir ekimin yapıldığını gösterir. Tohumun 5 – 6 cm. derinliğe düşmesi yeterlidir. Silajlık mısırda dekara atılacak tohum miktarı dane iriliği ve çeşit özelliğine göre 4 – 6 kg'dır.

1 dönüme kaç kg mısır tohumu ekilir?

Silajlık mısırda dekara atılacak tohum miktarı dane iriliği ve çeşit özelliğine göre 4-6 kg kadardır. Ekilecek tohum miktarı dane mısır için önerilen dekara 2-3 kg tohumun %50 veya %75'i kadar artırılarak da çeşit özelliği ve tane iriliğine göre ayarlanabilmektedir. Silaj mısırda ekim derinliği ise 5-6 cm olmalıdır.

Mısır kaç cm arayla dikilir?

Mısır tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Mısır tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Mısır tohumu ekim derinliği 3 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 15-20 cm ,sıralar arası 70-95 cm arasındadır.

Mısır fidesi nasıl dikilir?

Mısır fideleri 4 ila 5 santimetre boylandığında, dikim alanını metrekareye 300 gram gelecek şekilde organik gübre ekleyerek, çapalayıp düzeltin. Fideleri yetiştireceğiniz yere artık dikebilirsiniz. Mısır fidelerinizi sadece bir sırada ekecekseniz 75 santimetre aralıklarla tohumlarınızı ekin.

Mısır ekimi nasıl yapılır?

Doğrudan toprağa ekecekseniz toprakta parmağınızla 5 cm civarında bir delik açıp içine koyun. Bir kaba ekecekseniz yine derinliğinin böyle az olmasına dikkat edin. Toprak sıcaklığı 15 civarı olursa çimlenme aşaması hızlanıyor.