Özveri ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Özveri ne demek örnek?
  2. Metanetsiz ne demek?
  3. Metanetli insan ne demek?
  4. Istihsal ne demek?
  5. Sigortada istihsal ne demek?
  6. Zirai istihsal ne demek?
  7. Istihsal vasıtaları ne demek?

Özveri ne demek örnek?

Özveri = Başkalarının istekleri üzerinde kendi isteklerinden vazgeçme durumudur. Örnek ; Kardeşimin uzun zamndır istediği bisikleti alabilmesi için kendi istediğimden vazgeçtim.

Metanetsiz ne demek?

Sözünden ve kararından dönmemeklik. İnsanın, fikrinde sabır, azminde kavi ve akidesinde rüsuh sahibi olması. (Mukabili zaaf'dır) (Hak, iman ve İslamiyet uğrunda metanet göstermek, çok kıymetli bir seciyyedir.) Solidity.

Metanetli insan ne demek?

Kelime olarak sağlamlık, kavilik, sözünden ve kararından dönmemeklik gibi manalara geliyor. Ayrıca insanın, fikrinde sabır, azminde kavi ve akidesinde rüsuh sahibi olması manasına da geliyor. Metanetin zıddı ve mukabili zaaf'dır.

Istihsal ne demek?

1. Çıkarma, elde etme. 2. Üretim: “Eskiden İstanbul istihlak ile yaşarken şimdi istihsalle yaşamak mecburiyetindedir.” -Y. K.

Sigortada istihsal ne demek?

İstihsalin kelime anlamı üretim olup acentelerin, sigorta şirketi adına satışını yaptıkları poliçelerin üretimine karşılık olarak ödenen aracı komisyona istihsal ya da üretim masrafı denir.

Zirai istihsal ne demek?

tarımsal üretim Ekonomi bakımından, üretimin iki ana kolundan biri; kökeni toprak olan her türlü besin ve işlenmemiş işleyim özdeklerinin elde edilmesi.

Istihsal vasıtaları ne demek?

İstihsal vasıtaları: Su ürünlerinin istihsalinde kullanılan gemiler ile her türlü malzeme, teçhizat,alet, edevat, yemler, takım ve tesislerdir. ... Üretme ve yetiştirme yerleri: Su ürünlerini üretmek ve yetiştirmek için yapılan tesislerdir.