Öksürüğe ne iyi gelir Elma Çayı?

İçindekiler:

  1. Öksürüğe ne iyi gelir Elma Çayı?
  2. Yaş elma çayı nasıl yapılır?
  3. Elma balgama iyi gelir mi?
  4. Elma yaprağı çayı neye iyi gelir?
  5. Elma suyu çayı nasıl yapılır?

Öksürüğe ne iyi gelir Elma Çayı?

Elmanın kabuklarını soyun. İçerisine, toz veya kabuk tarçın, zencefil ve karanfil koyun. Üzerine 1 bardak kaynamış suyu döküp 10 dakika demlendirdikten sonra için. Elma kabuğu çayı, göğsü yumuşatır ve öksürüğü söktürür.

Yaş elma çayı nasıl yapılır?

YAPILIŞI VE TARİFİ Kabukları soyulan elmanın çekirdeklerini çıkartarak ince ince dilimleyin. Hem elma kabuklarını hem de dilimlediğiniz elmaları 2 su bardağı su ile demliğe koyun. Demliği orta ateşte kaynatarak altını kapatın ve 10 dakika demlemeye bırakın. Çayınız ılıyınca süzerek tüketimini gerçekleştirin.

Elma balgama iyi gelir mi?

Bağırsak problemlerini giderir. Kemik sağlığını korur ve geliştirir. Dişleriniz korur. Balgam söktürücü elma çayı ayrıca Öksürük, grip ve nezle gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

Elma yaprağı çayı neye iyi gelir?

Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Elma suyu çayı nasıl yapılır?

YAPILIŞI VE TARİFİ Hem elma kabuklarını hem de dilimlediğiniz elmaları 2 su bardağı su ile demliğe koyun. Demliği orta ateşte kaynatarak altını kapatın ve 10 dakika demlemeye bırakın. Çayınız ılıyınca süzerek tüketimini gerçekleştirin. İçiminize lezzet katmak için karanfil karanfil ya da tarçın da ekleyebilirsiniz.