Göbek fıtığı ağrır mı?

İçindekiler:

  1. Göbek fıtığı ağrır mı?
  2. Gobek fitigi nedir nasil gecer?
  3. Boğulmuş göbek fıtığı nasıl olur?
  4. Göbek fıtığı korsesi ne işe yarar?

Göbek fıtığı ağrır mı?

Göbek fıtığının en önemli belirtisi göbek bölgesinde dışarıya doğru gelişen şişlik ve şekil bozukluğudur. Şişen bölgenin etrafında baskı hissi ve ağrı da fıtık belirtileri arasındadır.

Gobek fitigi nedir nasil gecer?

Göbek fıtığının tek tedavisi ameliyattır. Zamanla büyüyen göbek fıtığı çok ciddi problemlere yol açabilir. Başlangıç aşamasındayken cerrahi müdahale yapılması ameliyatın başarısını önemli ölçüde artırır. Fıtık tedavisi açık ya da laparoskopik müdahale ile yapılabilir.

Boğulmuş göbek fıtığı nasıl olur?

EVRE I: Boğulmuş fıtık ilk bulgusu, fıtık şişliğinin artık kaybolmamasıdır. Birkaç saat sonra fıtık bölgesinde ağrı başlar. Hasta bir hekime başvurmadığı takdirde, barsak pasajı da duracağı için, hasta aşağıdan gaz ve dışkı çıkaramaz hale gelir. Buna bağlı olarak hastanın ağrıları kramp şeklinde tüm karına yayılır.

Göbek fıtığı korsesi ne işe yarar?

Fıtık için uzun dönemde tek çözüm ameliyat olsa da kısa dönemde ağrıyı azaltmak için fıtık korsesi veya fıtık bağı kullanılabilir. Fıtık korsesi fıtığın üstüne giyilerek dışarı çıkmasını önleyen bir üründür. Bunlar tıbbi malzeme satan dükkanlardan alınabileceği gibi evde de yapılabilir.