Vişne reçeli şekeri çok koyu olursa ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Vişne reçeli şekeri çok koyu olursa ne yapılır?
  2. Vişne reçeli neden kahverengi olur?
  3. Vişne reçeli ne kadar kaynatılır?
  4. Vişne reçeli nasıl parlak olur?
  5. Reçeli ne kadar Kaynamalı?

Vişne reçeli şekeri çok koyu olursa ne yapılır?

Ya da reçele biraz daha su katılıp kaynatmaya bırakmak da şeker miktarını dengeli bir seviyeye getirecek ve tadını normalleştirecektir. Bir diğer yöntem ise limon kabuklarını reçelin içine atıp kaynamaya bırakmak olacaktır. Limon kabukları şekeri absorve edecek ve reçelin aroma kazanmasını sağlayacaktır.

Vişne reçeli neden kahverengi olur?

Onun için tarifi çok istenen bir reçel :) Vişne reçelinin kıvamını ve rengini tutturmak zordur, birazcık fazla kaynarsa, rengi kahverengi olur, az kaynarsa sulu olur küflenir yüzü.

Vişne reçeli ne kadar kaynatılır?

Başka bir tencereye çekirdekleri çıkarılmış vişneleri 1 bardak su ile 15 dakika kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra suyunu süzerek vişneleri diğer tenceredeki şerbetin içine atın. Burada da 30 dakika kadar kaynatılan karışıma kıvamı olunca limon ve limon tuzunu ekleyin.

Vişne reçeli nasıl parlak olur?

Reçelinize kaynarken 1 çay kaşığı tereyağı koyarsanız, reçeliniz daha parlak olur ve pişerken fazla köpük birikmez. Reçel kaynarken üzerinde biriken köpük alınmazsa reçelin rengi mat olur.

Reçeli ne kadar Kaynamalı?

Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirmeye devam edin. Kaynama süresinde ortaya çıkan köpükleri temizlemeyi de ihmal etmeyin. Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon suyunu da ekleyin.