Uzak amaç nedir?

İçindekiler:

  1. Uzak amaç nedir?
  2. Öğretimin amacı nedir?
  3. Dersin amacı nasıl yazılır?
  4. Öğrenme çıktısı ne demek?
  5. Ders çıktısı nedir?
  6. Program çıktısı ne demek?
  7. Ders çıktısı nasıl alınır?

Uzak amaç nedir?

Hedef Türleri: Uzak Hedefler Uzak hedefler toplumun politik felsefesini, anayasa doğrultusunda varmak istediği konumu gösteren hedeflerdir. Milli Eğitimin amaçları (ulusal eğitim felsefemiz) uzak hedef olarak nitelendirilebilir.

Öğretimin amacı nedir?

Öğretimin amacı, bireylere ve gruplara, seçilmiş bir takım bilgi ve becerilerin öğretilmesi, benimsetilmesi ve onlar tarafından da diğer birey ve gruplara öğretilmesini sağlayabilmektir.

Dersin amacı nasıl yazılır?

Amaçlar genellikle eğiticinin bakış açısından dersin genel içeriğini ve yönünü belirtmek üzere yazılır. Örnek: Bir dersin amacı “öğrencilere sindirim sisteminin temel özelliklerini tanıtmak”, “tıp tarihine genel bir giriş yapmak” veya “solunumun temel dinamiklerini anlamak” olabilir.

Öğrenme çıktısı ne demek?

Öğrenme çıktıları, bir öğrenme sürecini tamamlayan öğrencinin neleri bileceği, anlayacağı ve/veya yapabileceğini açıklayan ifadelerdir. Öğrenme süreci, bir ders veya bir modül olabilir.

Ders çıktısı nedir?

Ders Öğrenme Çıktıları: Bir dersin baĢarı ile tamamlan- masından sonra öğrenenin neleri bileceğinin, neleri yapabile- ceğinin ve nelere yetkin olacağının ifade edilmesidir.

Program çıktısı ne demek?

Programın eğitim amacı, programın nasıl bir mezun profili istediğini ortaya koyan genel bir ifadedir. Program çıktıları ise, mezun olacağı program sonunda öğrencinin hangi niteliklerle / yeterliliklerle donanmış olacağını tanımlar.

Ders çıktısı nasıl alınır?

Ders içerikleri belgesi öğrenci daire başkanlığından alınır. Yani üniversitenin merkez öğrenci işlerinden bu belge temin edilir. Üniversite öğrencileri öğrenci işleri ile pek iyi anlaşamasa da merkezdeki bürodan bu belge temin edilmektedir.