Ukraynaya giriş nasıl?

İçindekiler:

  1. Ukraynaya giriş nasıl?
  2. Ukrayna girişte aşı istiyor mu?
  3. Ukrayna vatandaşları Türkiye'ye pasaportsuz giriş yapabilir mi?
  4. Ukrayna gitmek için ne gerekli?
  5. Türkiye Ukrayna'dan pasaport istiyor mu?
  6. Ukrayna vatandasi türkiyede kac gun kalabilir?

Ukraynaya giriş nasıl?

Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında imzalanan Vize Muafiyeti Sözleşmesi kapsamında Türk vatandaşları, geçerli pasaport veya yeni nesil çipli T.C. Kimlik Kartlarıyla vizesiz olarak Ukrayna'ya seyahat edebilmektedirler.

Ukrayna girişte aşı istiyor mu?

Ukrayna makamlarınca alınan karar doğrultusunda, 9 Haziran 2021 tarihinden itibaren yabancıların Ukrayna'ya girişlerinde aşağıdaki belgelerden birini ibraz etmeleri gerekmektedir. 12 yaşından küçük çocuklar test ve aşı gereksiniminden muaftır.

Ukrayna vatandaşları Türkiye'ye pasaportsuz giriş yapabilir mi?

Ukrayna vatandaşları resmi, umuma mahsus pasaportları ile ya da geçerli biyometrik kimlikleri ile Türkiye'ye vizesiz giriş yapabilmektedir. Bu sebeple ödemeleri gereken herhangi bir harç durumu da söz konusu değildir.

Ukrayna gitmek için ne gerekli?

a) Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında imzalanan Vize Muafiyeti Anlaşması kapsamında Türk vatandaşları, geçerli pasaport veya yeni nesil çipli ve fotoğraflı T.C. Kimlik Kartlarıyla vizesiz olarak Ukrayna'ya seyahat edebilmektedirler.

Türkiye Ukrayna'dan pasaport istiyor mu?

Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen Ukrayna vatandaşlarından vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az 60 gün geçerli pasaport veya pasaport yerine geçen belge talep edilmektedir. Pasaportların 10 yıldan eski olmaması gerekir.

Ukrayna vatandasi türkiyede kac gun kalabilir?

UKRAYNA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Ukrayna vatandaşları, Ukrayna'dan Türkiye'ye seyahat etmek şartıyla, geçerli biyometrik kimlik kartıyla vizesiz giriş yapabilmektedirler. UMMAN: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.