Idari Hakimlik sınavına ne kadar sürede hazırlanılır?

İçindekiler:

  1. Idari Hakimlik sınavına ne kadar sürede hazırlanılır?
  2. Hakimlik sınavda kaç net kaç puan?
  3. Idari Hakimlik sınavı kaç soru?
  4. Hakimlik Sınavı puanı nasıl hesaplanır?
  5. Hakimlik Sınavı Kaç oturum?

Idari Hakimlik sınavına ne kadar sürede hazırlanılır?

Bu 65 sorunun çözümü için ÖSYM'nin adaylara tanıdığı süre 80 dakika olacaktır. Bu 80 dakikanın sonunda ise İdari Yargı Hakimliği adaylarının çözeceği İdari Yargı Testi gerçekleştirilmektedir.

Hakimlik sınavda kaç net kaç puan?

Yönetmeliğe göre, hakim ve savcı adaylığı sürecinin sonunda yapılacak yazılı sınavda 70 puan alanlar sözlü sınava çağrılacak. Yazılı sınav puanının yüzde 60'ı ile sözlü sınav puanının yüzde 40'ının toplamının en az 70 olması halinde adaylar başarılı sayılacak.

Idari Hakimlik sınavı kaç soru?

İdari Yargı Hakimliği sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. Yazılı sınav ÖSYM tarafından test usulüyle yapılır. Sınavda adaylara, 30 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 70 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanmaktadır.

Hakimlik Sınavı puanı nasıl hesaplanır?

Alan bilgisi testi ağırlıklı puanı, en büyüğü 80, en küçüğü alan bilgisi testinin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 8/7 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülür ve bu puan alan bilgisi testi başarı puanı olarak adlandırılır.

Hakimlik Sınavı Kaç oturum?

2019 Hakimlik sınavında adaylara uygulanacak toplam 4 ayrı oturum uygulanacaktır. Bu oturumlarda ise soru sayıları şu şekildedir; *Adli Yargı Hakimliği mezun grubu ile avukatlık mesleğinden geçiş grubunun soru sayıları ile sınav konuları ortak olduğundan tek başlık olarak gösterilmiştir.