NST nedir nasıl yorumlanır?

İçindekiler:

  1. NST nedir nasıl yorumlanır?
  2. NST cihazında TOCO ne demek?
  3. NST TOCO nereye bağlanır?
  4. Doğum olması için NST de sancı kaç olmalı?
  5. NST de sancı kaç olmalı?

NST nedir nasıl yorumlanır?

NST yorumlama veya NST okuma adı verilen bu işlem belirli esaslara göre gerçekleştirilir. Testin uygulandığı 20 dakikalık süreç boyunca bebeğin kalbi iki farklı kez ve en az 15 saniye boyunca 15 vuruş kadarlık bir hızda atıyor ise sonuçların istenen şekilde, yani reaktif olduğu sonucuna varılır.

NST cihazında TOCO ne demek?

Kardiyotokografi (Kardiyo=kalp, toko=rahim kasılması) veya kısaca "toko" adı verilen cihazla bebeğin kalp atışlarının seyrini, bebek hareketleriyle ve varsa kasılmalarla olan ilişkisini temel alarak bebeğin iyilik halini değerlendiren bir testtir.

NST TOCO nereye bağlanır?

NST testinde öncelikle anne adayının sedyeye yatırılması sağlanır. Karın bölgesine bebeğin kalp atışlarının en kuvvetli duyulduğu yerde kardiyotokografi cihazının kalp atışlarını algılayan probu bağlanır. Rahim kasılmalarını algılayan karnın tepe noktasına ise diğer bir prob yerleştirilir.

Doğum olması için NST de sancı kaç olmalı?

NST sonucunda 40 mm Hg üzeri ve 20 dakika süreyle en az 3 düzenli sancının olması doğum başlamak üzere olduğu anlamına gelebilmektedir.

NST de sancı kaç olmalı?

'NST'de sancı değeri kaç olmalı, NST'de sancı sınırı kaçtır? ' gibi sorularla sıklıkla karşılaşılır. 20 dakika süreyle en az 3 düzenli ve 40 mmHg üzerindeki NST kasılma değerleri, doğumun başladığına işaret eder.