Hamilelikte son adet tarihi nedir?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte son adet tarihi nedir?
  2. Ilişki tarihine göre gebelik nasıl hesaplanır?
  3. Hamilelikte son adet nasıl olur?
  4. Doğum hesaplaması nasıl yapılır?

Hamilelikte son adet tarihi nedir?

Son adet tarihi: Annenin düzenli bir dönemi varsa ve son adet tarihinin ilk gününü biliyorsa, gebelik süresi bu tarihten itibaren hesaplanabilir. Gebe kalma tarihinden itibaren hesaplanmaz. Ultrason: Bebek, annenin son adet döneminden 5 veya 6 hafta sonra ölçülebilir.

Ilişki tarihine göre gebelik nasıl hesaplanır?

Bu da ortalama tahmin ettiğiniz cinsel ilişki tarihinden 2 hafta yani 14 gün öncesidir. Dolayısıyla, sizin hesabınıza (gebe kaldığınız cinsel ilişki tarihi) göre 4 haftalık olan bir gebelik, doktorunuzun hesabına (son âdet kanamanızın ilk günü) göre 6 haftalık olacaktır. Yani 2 hafta daha ileride olacaktır.

Hamilelikte son adet nasıl olur?

Gebelik meydana geldikten sonra adet görülmez, ancak kanama olabilir. Bu kanamalar gebeliğin başlangıcında oluşan implantasyon kanaması adı altında, lekelenme şeklinde embriyonun rahme yerleşmesine bağlı olarak görülebilir. Çoğu anne adayı da bu kanamaları adet kanamalarıyla bağdaştırmaktadır.

Doğum hesaplaması nasıl yapılır?

Yöntem 1: Son adet döneminin ilk gününden itibaren 280 gün sayılır. Çıkan sonuç muhtemel doğum tarihini ifade eder. Yöntem 2: Gebelik hesaplama cetveline göre yapılan doğum hesaplama işleminde ise son adet döneminin ilk gününden 3 ay geriye gidilir. Çıkan sonuca 7 eklenir.