Niyetliyken oruç bozmak günah mı?

İçindekiler:

  1. Niyetliyken oruç bozmak günah mı?
  2. Baş ağrısından oruç bozmak günah mı?
  3. Migren ağrısında oruç bozmak günah mı?
  4. Migren tutarsa oruç bozulur mu?
  5. 10 yaşında oruç bozmak günah mı?
  6. Baş çok ağrırsa oruç bozulur mu?

Niyetliyken oruç bozmak günah mı?

Orucu kasten, yani mazereti olmadığı halde bilerek bozmak, Ramazan'ın hürmetine saygısızlıktır ve büyük günahtır. ... Peygamber (s.a.s), orucunu bu şekilde bozanların keffâret ile yükümlü olacaklarını belirtmiştir (Buhârî, Savm, 30; Hibe 20; Nafakât, 13; Keffârâtü'l-eymân, 2-4; Müslim, Sıyâm, 81).

Baş ağrısından oruç bozmak günah mı?

Dr. Mustafa Ertaş ve Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşen Yücel, “Kişide ataklar şeklinde gelen bir ağrı varsa ancak atak sıklığı ayda 1-2'den fazla değilse ve ilaç dışı yöntemlerle de ataklarını geçirebiliyorsa, sahur ve iftar öğünlerini düzgün takip etmek kaydıyla bu kişiler oruç tutabilirler.

Migren ağrısında oruç bozmak günah mı?

Şiddetli baş ağrısı, Ramazan'da orucu bozmayı mübah kılan hastalıklardandır. Özellikle de oruç, baş ağrısını arttıran şeylerdendir. Bu sebeple şiddetli baş ağrısına yakalanan kimsenin ilaç almak için orucu bozmasında bir sakınca yoktur. Bu kimse, baş ağrısının gitmesi için yiyip içebilir.

Migren tutarsa oruç bozulur mu?

Migren benzeri ağrısı olan hastalardan bazıları, koruyucu tedaviyi sürdürmek kaydıyla oruç tutabilir. Örneğin; ayda 2-3 migren atağı olan bir hasta, atak gelmesin diye koruyucu tedavi alıyorsa, ilaç alım saatini ramazana göre düzenleyip, kriz sayısı da az olduğu için orucunu sürdürebilir.

10 yaşında oruç bozmak günah mı?

Çocuklar sabi iken yani 10 yaşına geldiği zaman aynı namaz kılmaları hususunda olduğu gibi, onlara oruç tutmaları telkın edilir. Eğer gücü yetmeyecek kadar zayıf ise, çocuk oruç tut diye zorlanmaz. ... Eğer bu vazifeyi çocuğun velilerinden hiçbiri yapmazsa hepsi günahkar olurlar.

Baş çok ağrırsa oruç bozulur mu?

Eğer hasta, açlık sonucu şiddetli migren atakları yaşıyorsa oruç tutmakta ısrarcı olmamalıdır. Fakat açlığın migreni etkilemediği hastaların oruç tutmaları herhangi bir problem yaratmaz. Bu hastalar, migren ağrısı sıklığına yönelik koruyucu tedavisini sürdürmek kaydıyla oruç tutabilir.