Ticari Taşıt Kullanma Belgesi SRC yerine geçer mi?

İçindekiler:

  1. Ticari Taşıt Kullanma Belgesi SRC yerine geçer mi?
  2. Ticari araç kullanma belgesi nasıl alınır?
  3. Yeni ehliyet src yerine geçer mi?
  4. Ticari araç hangi belgeler gerekli?
  5. Psikoteknik hangi araçlara geçerli?
  6. SRC belgesi kaç yaşında iptal olur?
  7. Kaç yaşında ehliyet iptal olur?
  8. SRC belgesi taşımak zorunlu mu?
  9. Ticari Doblo kullanmak için SRC belgesi gerekli mi?

Ticari Taşıt Kullanma Belgesi SRC yerine geçer mi?

Amerika'da ticari araç sürücülerinin mesleki yeterlilik belgesi CDL olarak geçer, ülkemizde ise bu belgenin adı SRC'dir.

Ticari araç kullanma belgesi nasıl alınır?

Ehliyeti olanların, ticari araç kullanabilmesine izin veren SRC belgesi, artık e-devlet üzerinden alınacak. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın açıkladığı değişikliğe göre, belge, artık 5 dakikada alınabilecek, üstelik ücreti de 40 liradan 20 liraya düşürüldü.

Yeni ehliyet src yerine geçer mi?

Pazartesi gelecek yeni düzenleme ile birlikte Ehliyet Belgesi bilgileriniz yeni kimliklerinize entegre oluyor. Önceden SRC Belgesi alan kişilerin SRC Kartı kaldırılmıştı ve E-Devlet üzerinden bakılıyordu. Aynı düzenleme Psikoteknik Belgesine ve şimdide Ehliyet Belgesine geliyor.

Ticari araç hangi belgeler gerekli?

Uluslar arası ve şehirler arası yolcu/yük taşıyan her şoförün SRC belgesi alması zorunludur. SRC belgesi kendi içinde de beşe ayrılır. SRC1 uluslar arası yolcu taşımacılığı, SRC2 yurt içi yolcu taşımacılığı, SRC3 uluslar arası yük taşımacılığı, SRC4 yurt içi kargo taşımacılığı, SRC5 tehlikeli madde taşımacılığı.

Psikoteknik hangi araçlara geçerli?

İnsan unsurundan kaynaklı trafik kazalarını asgariye düşürmek, sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza ve hız kontrolü gibi durumlarda davranış ve tepkilerini ölçmek için uygulanılan test sonucu verilen psikoteknik belgesi 30 Haziran'dan itibariyle ticari araç sürücülerine zorunlu oldu.

SRC belgesi kaç yaşında iptal olur?

4925 Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin ilgili hükümlerine göre Src belgesi 66 yaşına kadar alınır. 66 yaşını dolduran sürücüler artık ticari taşıt kullanamazlar.

Kaç yaşında ehliyet iptal olur?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi üst yaş sınırı bulunmamaktadır.18 yaşınızdan büyük herhangi bir yaşınızda yazılı ve direksiyon sınavlarınızı başarıyla teslim edip sağlık raporunuzun da onaylandığı süreç sonucunda sürücü belgenizi rahatlıkla alabilirsiniz.

SRC belgesi taşımak zorunlu mu?

Fakat yetki belgesi ya da araç sahibine, 4925 sayılı K.T.K.'nın 26/E2 maddesi gereği 715 TL para cezası uygulanmaktadır. SRC belgesini taşımak zorunlu mu? Mesleki Yeterlilik Belgesi ( SRC )'ni yanınızda taşımak zorunda değilsiniz.

Ticari Doblo kullanmak için SRC belgesi gerekli mi?

Firmanıza kayıtlı, her türlü kamyon, kamyonet, minibüs (Doblo,Citroen,Fiorino,Kango,Ducato vb. araçların tamamı) kullanan çalışanlara, SRC ve Psikoteknik Belgesi alınması yasa gereği zorunlu kılındı.