Fıtık felç eder mi?

İçindekiler:

  1. Fıtık felç eder mi?
  2. Bel fıtığından felç olunur mu?
  3. Bel fıtığı hangi sinirlere baskı yapar?
  4. Bel fıtığı ameliyatında felç olma riski var mı?
  5. Bel fıtığı sinirlere baskı yapar mı?
  6. Bel fıtığı ameliyatının yan etkileri nelerdir?
  7. Bel fıtığı ameliyatından sonra nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
  8. Kasık fıtığı ameliyatının yan etkileri nelerdir?
  9. Fıtık sinire baskı yaparsa ne olur?

Fıtık felç eder mi?

Batuhan Güneş, bel fıtığı tamamen alınan hastanın 4 saat sonra yürümeye başladığını vurgulayarak, "Bel fıtığı belli bir süre sonra felce dönüşebilir. Bel fıtığında geç kalmaya bağlı olarak bacakta güçsüzlük gelişebilir.

Bel fıtığından felç olunur mu?

Bel fıtığı nedeniyle bacakları kullanamama gibi sorunlar kendini göstermeye başlarken ilerleyen fıtıkta felç riski oldukça fazladır.

Bel fıtığı hangi sinirlere baskı yapar?

Omuriliğe veya bacaklara gelen sinirlere hafif baskı söz konusudur. Hasta bel ağrısından şikayetçidir. Tek taraflı veya çift taraflı bacaklara vuran ağrı olabilir. Ayaklarda kuvvet kaybı,refleks kaybı söz konusu değildir.

Bel fıtığı ameliyatında felç olma riski var mı?

Usulüne uygun olarak mikrocerrahi veya endoskopik yöntemle yapılan bel fıtığı ameliyatlarında sinirin cerrah eliyle hasar alması riski %1'den az bir orandır.

Bel fıtığı sinirlere baskı yapar mı?

Fıtıklaşmış bir disk, bel ağrısı oluşturabildiği gibi, omurgadan çıkan sinirlere baskı oluşturabilir ve siyatik olarak adlandırılan bacaklarda ağrı, uyuşma ve ayakta güçsüzlüğe neden olabilir.

Bel fıtığı ameliyatının yan etkileri nelerdir?

Ameliyat sahasında geçici kaşıntı, kızarıklık veya iz oluşması görülebilir ve bunlar genellikle birkaç gün içinde geçer. Ancak ameliyat iziniz büyük oranda geçmekle birlikte görünür halde kalacaktır. Erkeklerde ameliyat sonrasında testislerde şişme ve yanma görülebilir birkaç gün sonra düzelir.

Bel fıtığı ameliyatından sonra nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Ağırlık kaldırılırken çömelerek ve olabildiğince bedene yakın olarak kaldırılmalıdır. Kilo almamaya dikkat edilmeli, fazla kilo sorunu varsa diyet yapılmalıdır. Ameliyat sonrası ilk 1 ay araba kullanılmamalıdır. Sonrasında şehir içi kısa mesafelerde kullanabilir.

Kasık fıtığı ameliyatının yan etkileri nelerdir?

Ameliyatınız sırasında kullanılan anestezi tipine göre bazı yan etkilerin görülmesi muhtemeldir. Bunlar genellikle ameliyatı takiben ilk 24 saat içinde ortaya çıkmaktadır. Baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, baygınlık hissi, uyku hali ve halsizlik hafif olmaları halinde doğal kabul edilecek yan etkilerdir.

Fıtık sinire baskı yaparsa ne olur?

Fıtıklaşan kısım hemen komşuluğunda bulunan bacağa giden sinir üstüne (küçük ok) baskı yaprak ağrıya neden olur; daha ileri durumlarda sinirin iletim yapmasını engeller ve etkilenen taraf bacakta güç kaybı ve uyuşukluk ortaya çıkar.