Kira stopaj nereden ödenir?

İçindekiler:

  1. Kira stopaj nereden ödenir?
  2. Mülk sahibi stopaj öder mi?
  3. Kyk borcu hangi bankadan ödenir?
  4. Dükkan kira stopajı ne demek?

Kira stopaj nereden ödenir?

Yıllık gelir vergisi beyannamesi yapılarak belirlenen stopaj vergisi, her yılın mart ve temmuz aylarında olmak üzere iki taksit olarak ödenir. İster gelir vergisi olsun ister kira stopajı, tüm stopaj türleri vergi dairelerine ödenebilir.

Mülk sahibi stopaj öder mi?

Mal sahibi kira stopajı ödemez. Ancak kiracı ile yaptığı sözleşmedeki bürüt kira bedeli üzerinden her ay %20 oranında stopaj kesintisi olacağını bilmelidir. Gayrimenkul sahibi stopaj ödemekle sorumlu değildir.

Kyk borcu hangi bankadan ödenir?

KYK öğrenim kredisi sadece Ziraat bankası şubelerinden ve ATM'lerden ödenir. Başka bir banka seçeneğiniz yok. Online ödeme ile her bankanın kredi kartı veya banka artı ile ödenir. 0850 220 00 00 numaralı telefonu arayarak da KYK Kredi bursunuzla ilgili borç ödemesini hızlı şekilde yapabilirsiniz.

Dükkan kira stopajı ne demek?

Ticari gayrimenkulleri uygulanan bir tür vergilendirme sistemine kira stopajı denmektedir. Bu doğrultuda kira gelirinin gayrimenkul sahibine ulaşmadan ödenmesi gereken vergi olarak da ifade edilebilir. Böylece daha kolay ve düzenli bir şekilde vergiler ödenmektedir.