Zerdeçallı diş macunu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Zerdeçallı diş macunu nasıl yapılır?
  2. Evde bitkisel diş macunu nasıl yapılır?
  3. Aloe vera diş macunu nasıl yapılır?
  4. Bitkisel dis macunu nasil anlasilir?
  5. Diş icin Zerdeçal iyi gelir mi?
  6. Aloe Vera Diş Macunu karışımı ne işe yarar?
  7. Köpüren diş macunu iyi mi?
  8. Zerdeçal diş Beyazlatir mi?
  9. Zerdeçal diş lekesi nasıl çıkar?
  10. Aloe vera yüze ne zaman sürülmeli?

Zerdeçallı diş macunu nasıl yapılır?

Zerdeçal ve kabartama tozunu bir kaba koyun ve macun kıvamını alana kadar Hindistan cevizi yağı ekleyerek karıştırın. Ev yapımı diş macununuz hazır! Bu tarifte kullanılan tüm malzemelerin ayrı ayrı dişlere önemli faydaları bulunuyor.

Evde bitkisel diş macunu nasıl yapılır?

1. Küçük bir tencerede Hindistan cevizi yağını, eriyene kadar yaklaşık 1-2 dakika düşük ateşte ısıtın. 2. Bir mutfak robotuna bentonit kili, kabartma tozu, ksilitol, FOS, probiyotik, kakao, zencefil ve tarçın ekleyerek; yüksek hızlı ayarda, tüm tozlar eşit bir şekilde karışana kadar 10-15 saniye karıştırın.

Aloe vera diş macunu nasıl yapılır?

Aloe vera yapraklarını iyice yıkayın ve dikkatlice kesin. Aloe vera jelini küçük bir karıştırma kabına koyun. Çok ince doğranmış taze nane yapraklarını aloe vera jelinin içine karıştırın. Diş macunu kıvamını yoğun ya da daha az yoğun isterseniz, bitkisel gliserini azaltabilir ya da artırabilirsiniz.

Bitkisel dis macunu nasil anlasilir?

Yeşil ya da maviyi seçmeye özen gösterin, tüplerde 4 tip renk bulunuyor:
  1. Yeşil: Doğal.
  2. Mavi: Doğal ve ilaçlı
  3. Kırmızı: Doğal ve kimyasal karışımlı;
  4. Siyah: Kimyasal karışımlı.

Diş icin Zerdeçal iyi gelir mi?

Zerdeçal, iyi bilinen bir diş beyazlatma bitkisidir. Dişlerinizi inci gibi parlatmaya ve plakların önlenmesine yardımcı olur. Çünkü zerdeçal tozu iltihap önleyici ve anti-mikrobik özelliklere de sahiptir.

Aloe Vera Diş Macunu karışımı ne işe yarar?

2- Diş etlerinde oluşan travmayı engelleyerek diş eti kanamalarını da minimuma indirebiliyor. 3- Aloe vera aynı zamanda diğer diş macunları ile temizlenmesi çok güç olan diş eti çizgisi üzerinde oldukça güçlü antiseptik özelliğiyle etkili temizlik yapıyor ve diş taşı (plak) oluşumunun önüne geçmeye yardımcı oluyor.

Köpüren diş macunu iyi mi?

Diş macunu dokusu aynı zamanda köpürme üzerinde de etkili olduğu için daha çok köpüren ve tüm ağzınıza yayılan bir diş macunu çok daha başarılı bir ağız ve diş temizliği sağlayacaktır.

Zerdeçal diş Beyazlatir mi?

İşte bembeyaz dişler için zerdeçallı diş macunu tarifi... Zerdeçal, iyi bilinen bir diş beyazlatma bitkisidir. Dişlerinizi inci gibi parlatmaya ve plakların önlenmesine yardımcı olur. Çünkü zerdeçal tozu iltihap önleyici ve anti-mikrobik özelliklere de sahiptir.

Zerdeçal diş lekesi nasıl çıkar?

Zerdeçal Lekelerinin Çıkarılması: Adım Adım
  1. Bir Persil deterjan seçin.
  2. Katı haldeki kalıntıyı olabildiğinde kazıyın.
  3. Persil deterjanınızı doğrudan lekenin üstüne uygulayın.
  4. En az yirmi dakika suyun içinde bırakın.
  5. Deterjanı durulayın, ardından kumaş için mümkün olan en yüksek sıcaklıkta yıkayın.

Aloe vera yüze ne zaman sürülmeli?

Yüzünüzü günde iki kez aloe vera jeli ile temizleyin. Aloe vera jeli, doğru kullanıldığı zaman hem yüz temizleyicilerin hem de nemlendiricilerin yerini alabilir. Sabahları ve akşamları cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın.