Çikolata isteği neden olur?

İçindekiler:

  1. Çikolata isteği neden olur?
  2. Vücut neden şeker ister?
  3. Nanenin yan etkileri nelerdir?
  4. Yoğurt nane neye iyi gelir?
  5. Kuru Nanede hangi vitaminler var?

Çikolata isteği neden olur?

Tatlı ve çikolatanın aşırı yenme isteği çeşitli nedenlerle ilişkilendirilebilir. Aşırı tatlı yemeği çinko, magnezyum ve krom eksikliği sebebiyle olabilir. Günlük krom suplementi tüketmek insülin seviyesini dengeler ve aşırı şeker yeme isteğini baskılar. Çikolata yeme isteği özellikle kadınlarda menstrual dönemde artar.

Vücut neden şeker ister?

2) Magnezyum Eksikliği: İnsülin, şekerin hücre içine taşınmasından sorumlu bir hormondur ve pankreastan salgılanır. Yetersizliğinde pankreastan yeterli insülin salgılanamaz ve şekerin hücre içine geçişi yavaşladığı için kişi sürekli tatlı yeme isteği ile karılaşır.

Nanenin yan etkileri nelerdir?

NANENİN ZARARLARI Bunların başında ilk olarak aşırı tüketildiği zaman boğazı ve burunu tahriş edebilir. Diğer bir zararı ise saf mentol olarak kullanılan naneler zehirlidir ve asla dâhili olarak alınmaması gerekir. Safra taşı sağlık sorunu olan kişilerin tüketirken dikkatli olması gerekir.

Yoğurt nane neye iyi gelir?

İçerisindeki faydalı vitamin ve minerallerle sağlığı koruyarak kilo vermenin etkili olduğu naneli yoğurt karışımı özellikle de kemik rahatsızlığı olanlar için çok iyidir. Hem hafif hem de besleyici değeri yüksek olan naneli yoğurt vücuda rahatlık ve ferahlık veren mucize bir ikilidir.

Kuru Nanede hangi vitaminler var?

Nane A vitamini bakımından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra kalsiyum, magnezyum, potasyum, folat ve omega-3 yağlarını da bol miktarda barındırır. İçerdiği bu mineral ve vitaminler sayesinde nane birçok hastalığa şifa kaynağıdır.