3 derece sit alanına ne yapılabilir?

İçindekiler:

  1. 3 derece sit alanına ne yapılabilir?
  2. Dogal sit alanına ev yapılabilir mi?
  3. 2 derece sit alanina nasil bir yapi yapilabilir?
  4. 1 derece doğal sit alanı satılabilir mi?
  5. 2 derece doğal sit alanina nasil bir yapi yapilabilir?
  6. Sit alanı kararını kim verir?
  7. 3 derece sit alanı ne demektir?
  8. 2 derece sit alanına inşaat yapılır mı?

3 derece sit alanına ne yapılabilir?

3. derece arkeolojik sit alanları yeni düzenlemelerin yapılabileceği alanlardır. Bu kapsamda koruma - kullanma kararları doğrultusunda yeni düzenlemelere izin verilebilir. Yani bu kapsamda bu alanlara inşaat yapmaya belli zaman ve koşullarda izin verilebilir.

Dogal sit alanına ev yapılabilir mi?

Geçmişten günümüze kadar gelmiş tarihi nitelikli alanları kapsayan sit alanına ev yapmak mümkün kılınabilir. Sit alanına ev yapmak için alanın 3. derece doğal sit alanı olması gerekmektedir. 3. derece doğal sit alanları, koruma ve kullanma koşulları ilgili kurullarca belirlenebilen alanlardır.

2 derece sit alanina nasil bir yapi yapilabilir?

2. derece doğal sit alanları kamu yararı gözetilerek koruma altına alınan ve doğal yapının bozulmaması adına koruma altına alınan kullanıma açık alanlardır. ... Bunun dışında 2. derece doğal sit alanlarında da başka türlü bir yapılaşma yapılamıyor.

1 derece doğal sit alanı satılabilir mi?

Teknik olarak sit alanları içerisinde bulunan arsaların satışına dair bir engel bulunmamaktadır.

2 derece doğal sit alanina nasil bir yapi yapilabilir?

2. derece arkeolojik sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmezken, 2. derece doğal sit alanlarında turizm yatırım ve turizm işletme belgeli turistik tesisler ile hizmete yönelik yapılara izin veriliyor. Bunun dışında 2. derece doğal sit alanlarında da başka türlü bir yapılaşma yapılamıyor.

Sit alanı kararını kim verir?

Kanun koyucu, sit alanı ilan kararında yetkili idare olarak Kültür ve Turizm Bakanlığını belirlemiştir.

3 derece sit alanı ne demektir?

3III. Derece Doğal (Tabii) Sit: Doğal yapının korunması ve geliştirilmesi yolunda, yörenin potansiyeli ve kullanım özelliği de göz önünde tutularak konut kullanımına da açılabilecek alanlardır.

2 derece sit alanına inşaat yapılır mı?

2. derece arkeolojik sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmezken, 2. derece doğal sit alanlarında turizm yatırım ve turizm işletme belgeli turistik tesisler ile hizmete yönelik yapılara izin veriliyor. Bunun dışında 2. derece doğal sit alanlarında da başka türlü bir yapılaşma yapılamıyor. ... Sit alanına ev yapmak!