Burger hastalığı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Burger hastalığı nasıl anlaşılır?
  2. Thromboangiitis obliterans nedir?
  3. Kangrene neden olan hastalıklar?
  4. Buerger hastalığı kaç yaşında olur?
  5. Buerger hastalığı nedir makale?
  6. SLE ve Raynaud Sendromu Nedir?
  7. Enfeksiyon kangrene çevirir mi?
  8. El ayak ağız hastalığı nedir?

Burger hastalığı nasıl anlaşılır?

Buerger hastalığı çoğunlukla ayak damarlarında, daha seyrek olarak da el ve kol damarlarında tıkanma şeklinde ortaya çıkar. Damar tıkandığında parmaklara giden kan akımını azalır. Yürümekle ağrı olur. Hastalık ilerlerse parmaklarda ağrı, uzun süre iyileşmeyen yaralar ve kangrene sebep olur.

Thromboangiitis obliterans nedir?

Buerger (Thromboangiitis obliterans) hastalığı özellikle sigara kullanan genç erkeklerde görülen, kol ve bacaklarda küçük-orta boy atar ve toplardamarları etkileyen, ilerleyici bir periferik damar hastalığıdır. Hastalığın başlangıç ve ilerlemesinde sigara içiciliği en önemli yeri tutmaktadır.

Kangrene neden olan hastalıklar?

Bazı organlarda meydana gelen şişkinlik sonucu damarların tıkanması, dolayısıyla kan akışının engellenmesi de kangrene neden olur. Diabetes mellitus, obezite, alkol bağımlılığı, bazı tümörler, periferik damar hastalığı ve HIV gibi bazı hastalık ve durumlar da kangrene yol açabilir.

Buerger hastalığı kaç yaşında olur?

25-45 yaş arası ve özellikle aktif veya pasif sigara içen erkeklere özgü bir hastalık olup kadınlarda görülme olasılığı nadirdir.

Buerger hastalığı nedir makale?

İlk kez 1908 yılında tanımlanmış olan bu hastalık, sigaraya bağlı el ve ayak damarlarında ilerleyici tıkanıklık oluşturan sigara bırakılmadığı taktirde uzuvların kesilmesine kadar gidebilen damar hastalığıdır. Buerger hastalığı, atardamarlarda meydana gelen mikropsuz iltihaplanmadır.

SLE ve Raynaud Sendromu Nedir?

Raynaud fenomeni; soğuk hava koşullarına maruz kalmanın sonrasında el parmakları, ayak parmakları, burun ve kulak gibi kan dolaşımının zayıf olduğu bölgelerde görülen ciltte solukluk veya morarma gibi belirtilerin ortaya çıkmasına verilen isimdir. Belirtiler yeniden ideal ortam koşullarına dönüldüğünde kaybolur.

Enfeksiyon kangrene çevirir mi?

Kan dolaşımındaki bozukluk; kan damarlarında tıkanıklık, yaralanma, bakteriyel enfeksiyonlar sonucunda ortaya çıkar. Bazı organlarda meydana gelen şişkinlik sonucu damarların tıkanması, dolayısıyla kan akışının engellenmesi de kangrene neden olur.

El ayak ağız hastalığı nedir?

El, ayak, ağız hastalığı 10 yaş altı çocuklarda sık görülen bulaşıcı bir hastalıktır ve yüksek ateş, bademcikte kızarıklık, ağız içinde aft ve ciltte döküntü şeklinde kendini belli eder. Çocukların el, ayak ve bileklerinin neredeyse tamamını kırmızıya boyar.