MEB resmi evraklar kaç yıl saklanır?

İçindekiler:

  1. MEB resmi evraklar kaç yıl saklanır?
  2. Evrak kaç yıl saklanır?
  3. Yazılı kağıtları ne kadar süre saklanır?
  4. Okullarda hangi evrak kaç yıl saklanır?
  5. Gelen giden evraklar kaç yıl saklanır?
  6. Faturalar kaç yıl saklanır?
  7. Not Fişleri ne kadar saklanır?
  8. Ösym sınav evrakları kaç yıl saklanır?
  9. Öğrenci sınav kağıtları kaç yıl saklanır?
  10. Arşivlerde hangi tür evraklar saklanır?
  11. Noter belgeleri kaç yıl saklanır?
  12. Vergi makbuzları kaç yıl saklanır?
  13. Para makbuzu kaç yıl saklanır?
  14. Ösym sınavlarında kaç kitapçık var?

MEB resmi evraklar kaç yıl saklanır?

Madde 24- Kurumun elinde bulunan arşiv malzemesinin, Kurum arşivlerinde bekletilme ve saklanma süreleri 10-14 yıl arasındadır.

Evrak kaç yıl saklanır?

Vergileme ile ilgili defter ve belgeler VUK'un 253'üncü maddesine göre, “Bu kanuna göre defter tutmak mecburiyetinde olanlar, tuttukları defterlerle düzenleyerek verdikleri ve aldıkları belgelerin bir örneğini, ilgili bulundukları yılı takip eden takvim yılından başlayarak beş yıl süre ile muhafaza etmeye mecburdurlar. ...

Yazılı kağıtları ne kadar süre saklanır?

Sınav kâğıtları, okulu denetlemeye yetkili olmayan kimselere gösterilmez ve verilmez. Yazılı Yoklama Kağıdı : Madde 7-Arşiv Malzemesinin Bakanlık Arşivinde bekletilme ve saklanma süreleri birim arşivlerindeki saklama sürelerine göre 10-14 yıl arasındadır.

Okullarda hangi evrak kaç yıl saklanır?

OKULLARDA EVRAK SAKLAMA SÜRELERİ
SAKLANACAK EVRAKSAKLAMA SÜRESİ
İmtihan kağıtları ve tutanaklarıOkulda-2 yıl
Öğrenci Yoklama DefteriOkulda-2 yıl
Öğrenci yoklama fişleriOkulda-2 yıl
Okul, kurum ve öğretmen denetleme raporlarıİkinci bir denetim geçirmek şartıyla İlgili Birimde-3 yıl
84 satır daha

Gelen giden evraklar kaç yıl saklanır?

Mükellefler elinde bulunan arşivlik malzeme birim arşivlerinde 1-5 yıl süre ile; arşiv malzemesi ise, kurum arşivlerinde 10-14 yıl süre ile saklanır.

Faturalar kaç yıl saklanır?

Vergi Usul Kanunu'na göre saklama zorunluluğu e-Faturanın düzenlendiği ya da alındığı yılı takip eden beş (5) yıl, Türk Ticaret Kanunu açısından ise on (10) yıldır.

Not Fişleri ne kadar saklanır?

Okullarımızda desimal dosya sistemine göre oluşturulan dosyalar 2 yılın sonunda arşive kaldırılır. Ve Arşiv malzemelerinin saklama süreleri cetveline göre saklanır. Süresi dolan evraklar ise yok edilir. Bazı evraklar sınıf geçme fdefteri gibi süresiz saklanırlen sınıf ders deferleri ise 1 yıl saklanır.

Ösym sınav evrakları kaç yıl saklanır?

EVRAK SAKLAMA SÜRESİ 30 GÜN, BİZ 1 YIL SAKLADIK Daha sonra 6114 sayılı yasa ile sınav evrakını saklama süresi 30 günden 1 yıla çıkartıldı ve 2011 yılında yapılan sınavların evrakının yasa gereği 1 yıl saklanması zorunluluğu getirildi.

Öğrenci sınav kağıtları kaç yıl saklanır?

(2) Sınav kağıtları birim arşivinde bir ay, Üniversite arşivinde ise beş yıl süre ile saklanır.

Arşivlerde hangi tür evraklar saklanır?

Arşivlik malzeme, birim arşivine, uygunluk kontrolü yapılmış olan kayıt defterleri veya föyleri ile yapılır. Madde 14- Resmî Gazete, kitap, broşür ve benzerleri, ilgili birimlerinde muhafaza edilir. Madde 15- Arşiv ve arşivlik malzeme birim arşivlerinde işlem gördüğü tarihlerdeki aslî düzenleri bozulmadan saklanır.

Noter belgeleri kaç yıl saklanır?

Bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde tanımlanan D grubuna dâhil tüm noterlik işlem kâğıtları 75 yıl saklama süresine tabi olacaktır. Madde 25 — İşbu Yönetmelik 1/1/1990 tarihinde yürürlüğe girer. Madde 26 — Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Noterler Birliği yürütür.

Vergi makbuzları kaç yıl saklanır?

Özel hesap dönemine tabi mükelleflerin defter ve belgeleri muhafaza süreleri, özel hesap döneminin sona erdiği takvim yılını izleyen yıldan itibaren beş yıldır. Türk Ticaret Kanununa göre defterlerin muhafaza süresi 10 yıl iken bu süre Vergi Usul Kanununda 5 yıl olarak öngörülmüştür.

Para makbuzu kaç yıl saklanır?

VUK'un 253'üncü maddesinde, bu kanuna göre defter tutmak mecburiyetinde olanlar, tuttukları defterlerle düzenleyerek verdikleri belgelerin bir örneğini, ilgili bulundukları yılı takip eden takvim yılından başlayarak beş yıl süre ile muhafaza etmeye mecburdurlar.

Ösym sınavlarında kaç kitapçık var?

Yükseköğretim Kurumları Sınavında birinci oturumda (TYT) bir, ikinci oturumda (AYT) bir olmak üzere toplam iki kitapçık verilecektir. Yabancı Dil oturumuna sınavına girecek adaylar için ayrıca kitapçık verilecektir.