Arpa buğday hangi mevsimde ekilir?

İçindekiler:

  1. Arpa buğday hangi mevsimde ekilir?
  2. Yazlık buğday hangi ayda ekilir?
  3. Harman vakti ne zaman?
  4. Buğday ekimi ne zaman yapılır?
  5. Harman nasıl olur?
  6. Donume ne kadar buğday ekilir?

Arpa buğday hangi mevsimde ekilir?

Arpa yıllık bir bitki olup uzun saatler güneş isteyen yani uzun gün bitkisidir. Ancak toprak yapısı, iklim tipi, bölgenin verimliliği gibi durumlar dahilinde arpa ekimi ilkbahar dönemi ve sonbahar dönemi olarak iki kere ekilebilmektedir.

Yazlık buğday hangi ayda ekilir?

Buğday, tohum şeklinde ekim-kasım-aralık aylarında ekiliyor.

Harman vakti ne zaman?

Buğday hasadı ile harmanı Ülkemizde Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yapılmaktadır.

Buğday ekimi ne zaman yapılır?

Buğday ekimi bölgemizde genellikle 15 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında yapılmaktadır. Ekimde geç kalınmamalıdır. Aksi halde kışlık buğdaydan da, yazlık buğday gibi düşük verim elde edilmektedir. Onun için günlük ortalama ısının 5-8 ºC etrafında seyrettiği devrede buğday ekimi yapılmalıdır.

Harman nasıl olur?

Harman, tahılların biçilmesinden sonra, demetlerin üzerinden düven geçirilerek, taneleri başaktan ayırma ve sapları da hayvanların kolay yiyebileceği saman haline getirme işlemidir. Bu işlemin yapıldığı düz, dairevi alana da harman denir.

Donume ne kadar buğday ekilir?

Dekar başına toplam buğday verimi 2006-2015 döneminde yüzde 21,6 artışla 236 kilogramdan 287 kilograma çıktı. Bu verim daha da artırılmalıdır. Dünya ortalama buğday verimi dekara 327 kilogramı bulmaktadır. Gelişmiş ülkelerde buğday verimi dekar başına 500 kilogramın altında değil.