Arşivler kaç yıl saklanır?

İçindekiler:

  1. Arşivler kaç yıl saklanır?
  2. Devlet arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik nedir?
  3. Mahkeme kararları kaç yıl süreyle arşivde korunur?
  4. Resmi belgeler kaç yıl saklanır?
  5. Personel özlük dosyası ne kadar saklanır?
  6. Maaş bordroları ne kadar saklanır?
  7. Arşiv yönetmeliğine göre arşiv nedir?
  8. Mahkeme kararları ne kadar saklanır?
  9. Dosyalar ne kadar saklanıyor?
  10. Makbuzlar kaç yıl saklanır?
  11. Ödeme emri belgeleri kaç yıl saklanır?
  12. Personel özlük dosyası kaç yıl saklanır?
  13. Işveren kayıtları kaç yıl saklar?
  14. Memur maaş bordroları kaç yıl saklanır?
  15. Arşiv hizmeti nedir?
  16. Arşiv birimi nedir?
  17. Şehir Arşivi nedir?
  18. Mahkeme kayıtları kaç yıl saklanır?

Arşivler kaç yıl saklanır?

Malzemenin Kurum Arşivinde Saklanma Süresi Madde 24- Kurumun elinde bulunan arşiv malzemesinin, Kurum arşivlerinde bekletilme ve saklanma süreleri 10-14 yıl arasındadır.

Devlet arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik nedir?

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kamu kurum ve kuruluşlarının iş ve işlemleri sonucunda oluşan belgelerin; düzenlenmesine, gerekli şartlar altında korunmalarının teminine, herhangi bir sebepten dolayı kaybının engellenmesine, Devletin, gerçek ve tüzel kişilerin ve bilimin hizmetinde değerlendirilmelerine, kurum ve ...

Mahkeme kararları kaç yıl süreyle arşivde korunur?

Mükellefler elinde bulunan arşivlik malzeme birim arşivlerinde 1-5 yıl süre ile; arşiv malzemesi ise, kurum arşivlerinde 10-14 yıl süre ile saklanır.

Resmi belgeler kaç yıl saklanır?

Vergileme ile ilgili defter ve belgeler VUK'un 253'üncü maddesine göre, “Bu kanuna göre defter tutmak mecburiyetinde olanlar, tuttukları defterlerle düzenleyerek verdikleri ve aldıkları belgelerin bir örneğini, ilgili bulundukları yılı takip eden takvim yılından başlayarak beş yıl süre ile muhafaza etmeye mecburdurlar. ...

Personel özlük dosyası ne kadar saklanır?

Bu açıdan özlük dosyasının içerisindeki belgelerin saklanma süreleri önem taşır. 5510 sayılı Kanuna göre belge saklama süresi, belgenin ilgili olduğu yılı takip eden yılbaşından başlamak üzere on yıl, kamu idarelerinde ise otuz yıldır.

Maaş bordroları ne kadar saklanır?

İş mevzuatında göre ücret alacaklarında zamanaşımı süresi beş yıldır. Personel konusunda işyerinde firmayı koruyacak tedbirleri almaları için bordroların imzalatılması ve personel dosyalarında yasal zaman aşımı süreleri olan beş yıl saklanması gerekmektedir.

Arşiv yönetmeliğine göre arşiv nedir?

1 Arşiv Nedir? a. Kurumların, gerçek ve tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler neticesi meydana gelen (toplanan, biriken) ve bir maksatla saklanan dokümantasyon, b. Söz konusu dokümantasyona bakan kurum, c. Bunları barındıran yerlerdir.

Mahkeme kararları ne kadar saklanır?

İmha listeleri kesinleşme tarihinden itibaren birim ve kurum arşivlerinde on yıl süre ile muhafaza edilir.

Dosyalar ne kadar saklanıyor?

Mükellefler elinde bulunan arşivlik malzeme birim arşivlerinde 1-5 yıl süre ile; arşiv malzemesi ise, kurum arşivlerinde 10-14 yıl süre ile saklanır.

Makbuzlar kaç yıl saklanır?

Almaya mecbur oldukları fatura ve gider pusulası ve müstahsil makbuzlarını tarih sırası ile tanzim tarihlerini takip eden takvim yılından başlayarak beş yıl süre ile muhafaza etmeye mecburdurlar.

Ödeme emri belgeleri kaç yıl saklanır?

MADDE 9 – (1) Kamu idarelerinin hesap ve işlemlerine ilişkin her çeşit belge ve bilgi, genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri için ilgili idarenin kontrol ve gözetiminde bütçe yılının bitiminden başlayarak zaman aşımını kesen ve durduran haller hariç on yıl süreyle saklanır.

Personel özlük dosyası kaç yıl saklanır?

Bu açıdan özlük dosyasının içerisindeki belgelerin saklanma süreleri önem taşır. 5510 sayılı Kanuna göre belge saklama süresi, belgenin ilgili olduğu yılı takip eden yılbaşından başlamak üzere on yıl, kamu idarelerinde ise otuz yıldır.

Işveren kayıtları kaç yıl saklar?

MADDE 7 – (1) İşveren ilgili mevzuatta belirlenen süreler saklı kalmak kaydıyla; a) İşyerinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine ilişkin her türlü kaydı, b) İşten ayrılma tarihinden itibaren en az 15 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını, saklar.

Memur maaş bordroları kaç yıl saklanır?

Personel konusunda işyerinde firmayı koruyacak tedbirleri almaları için bordroların imzalatılması ve personel dosyalarında yasal zaman aşımı süreleri olan beş yıl saklanması gerekmektedir.

Arşiv hizmeti nedir?

Bu resmî tarife ve yukarıda yapılan izahâta binâen arşiv, “Bulundukları ortam ve biçimlere bakılmaksızın kurum, kuruluş ve şahısların, gerçek ve tüzel kişiliklerde gördükleri hizmet, yaptıkları iş ve işlemler sonucu meydana gelen ve bir maksatla saklanan her türlü kayıt”tır.

Arşiv birimi nedir?

Kurum ve kuruluşların görev ve faaliyetleri sonucu kendiliğinden teşekkül eden ve bu kuruluşların çeşitli birimlerinde,aktüalitesini kaybetmemiş olarak aktif bir biçimde ve günlük iş akımı içinde kullanılan arşivlik malzemenin belirli bir süre saklandığı arşiv birimlerini ifade eder.

Şehir Arşivi nedir?

Şehir (Kent) Arşivleri: Bir kentin yerel kültür mirasını yansıtan her türlü belge, yayın, kitap, fotoğraf, harita, folklorik öğeler gibi arşiv malzemelerinin toplandığı arşivlerdir.

Mahkeme kayıtları kaç yıl saklanır?

İmha listeleri kesinleşme tarihinden itibaren birim ve kurum arşivlerinde on yıl süre ile muhafaza edilir.