Peynir altı suyu ile kek nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Peynir altı suyu ile kek nasıl yapılır?
  2. Peynir altı suyundan poğaça nasıl yapılır?
  3. Peynir altı suyundan ekmek yapılır mı?
  4. Peynir altı suyu çorbası nasıl yapılır?
  5. Peynir altı suyu çiçeklere dökülür mü?
  6. Peynir altı suyundan hangi çorba yapılır?

Peynir altı suyu ile kek nasıl yapılır?

Peynir altı suyunun zenginliğini kekte de kullanmak istedim ve yumuşacık bir kek oldu. Yumurta ve şeker iyice çırpılır, yağ, peynir altı suyu eklenip karıştırılır, diğer malzemelerde eklenip çok az karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına hazırladığımız karışım dökülür. Önceden ısıttığımız fırında 180° pişirilir.

Peynir altı suyundan poğaça nasıl yapılır?

Peynir Altı Suyundan Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Önce ılık peynir altı suyunu derin bir kaba koyuyoruz. Üzerine toz şeker, tuz ve mayamızı ekleyip 1 dk bekletiyoruz. Yumurtaların beyazını, sıvı yağ ve unumuzu ekleyip yoğuruyoruz. 2 bardak undan sonra biraz kıvama dikkat ederek ekleyelim geri kalan unu.

Peynir altı suyundan ekmek yapılır mı?

Bu su ile ekmek yaptım. Elenmiş un maya şeker ve az miktar tuzu karıştırdım. Peynir suyunun tuzlu olduğunu göz önünde bulundurarak bir süre mayalayınca tadına bakıp kontrol ettim. Karışımı ılık su ve sıvı yağ ile özlü bir hamur oluncaya dek 10 dk mayaladım.

Peynir altı suyu çorbası nasıl yapılır?

Peynir Suyundan Çorba Tarifi Nasıl Yapılır? Çorba tenceresine yumurtayı kırıp, un ve yoğurdu ekliyoruz. Üzerine evde kendi yapıp süzdüğümüz peynirin suyunu ekleyip, el çırpıcımızla topak gidene dek karıştırıyoruz. Ocağın üstüne alıp, orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.

Peynir altı suyu çiçeklere dökülür mü?

Sizin olduğu gibi bitkilerin de protein ihtiyacını karşılar. Yetiştirdiğiniz bitkilerin diplerine de bir miktar peynir suyu dökebilirsiniz. Asit ihtiyacı olan bitkilerinizin yetişmesinde daha etkili olduğu bilinmektedir.

Peynir altı suyundan hangi çorba yapılır?

Peynir Altı Suyuna Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Önce şehriyelerimizi tencerede az yağla hafif kavuruyoruz.
  • Ardından rendelenmiş domatesleri ekliyoruz ve biraz rengi dönünce su ve peynir altı suyunu ekliyoruz.
  • Suyumuz kaynayınca altını kısıp arpa şehriyelerin yumuşamasını bekliyoruz.
Daha fazla öğe...