Italya Vatandasligi kac yilda alinir?

İçindekiler:

  1. Italya Vatandasligi kac yilda alinir?
  2. Türk vatandaşı anne ve italyan babadan evlilik birliği içinde italya'da doğan çocuk Türk vatandaşlığı kazanır mı?
  3. Italya'da yaşamak için ne gerekli?
  4. Italya süresiz oturum izni nasıl alınır?
  5. Bulgaristan vatandaşlığı kaç kuşak?

Italya Vatandasligi kac yilda alinir?

– En az 4 yıl yasal olarak İtalya'da ikamet eden AB vatandaşı. – İtalya'da yasal olarak en az 5 yıl ikamet eden vatansız kişi veya mülteci. – İtalya'da yasal olarak en az 10 yıl ikamet eden AB vatandaşı olmayanlar.

Türk vatandaşı anne ve italyan babadan evlilik birliği içinde italya'da doğan çocuk Türk vatandaşlığı kazanır mı?

1.1. Ana ve babadan birinin yabancı bir devlet vatandaşı olması ya da çocuğun Türkiye dışında bir ülkede doğmuş olması Türk vatandaşlığının kazanılmasına engel değildir.

Italya'da yaşamak için ne gerekli?

İtalya oturma izni alabilmek için öncelikli olarak ülkeye gidiş amacınızı belirlemelisiniz. İtalya'da schengen vizesi ile seyahat edebileceğiniz en uzun süre olan 90 günden fazla ikamet etmek istediğiniz durumlar için oturum vizesi/ ulusal vize/ d tipi vizesi edinmeniz gerekmektedir.

Italya süresiz oturum izni nasıl alınır?

İtalya'daki işvereninizin bulunduğu bölgedeki valilik vasıtasıyla Göçmenlik İçin Tek Gişe Ofisine başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu başvuru sonrasında gerekecek diğer evraklarınız ile beraber online olarak (İtalya İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinden) başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Bulgaristan vatandaşlığı kaç kuşak?

Yukarıda da değinildiği gibi Bulgaristan 1 kuşak yakınlara vatandaşlık veriyor. İkinci ve diğer kuşaklar ise sadece soyunu öğrenebiliyor, vatandaşlık talebinde bulunamıyor. NASIL BAŞVURULUR? İlk olarak isim denklik belgesi isteniyor.