Mideden boğaza gelen suyu yutmak abdesti bozar mı?

İçindekiler:

  1. Mideden boğaza gelen suyu yutmak abdesti bozar mı?
  2. Geğirince Ağıza su gelmesi orucu bozar mı?
  3. Kusunca 61 gün oruç tutulur mu?
  4. Boğaza ekşi su gelmesi orucu bozar mı?
  5. Mide asidinin ağza gelmesi orucu bozar mı?

Mideden boğaza gelen suyu yutmak abdesti bozar mı?

Ağız dolusu kusulan şey, ister yemek, ister safra, ister kan olsun, abdesti bozar. Balgam ise tükürük hükmünde olup abdesti bozmaz. Ağız dolusu sayılmanın ölçüsü, gelen kusmuğun zorlanmadan tutulamayacak bir durumda olmasıdır. ... Bunların dışındaki yerlerden gelen sıvılar abdesti bozmaz.

Geğirince Ağıza su gelmesi orucu bozar mı?

Geğirmek, istemsiz bir hareket olduğu için orucu doğrudan bozmaz. Geğirme sonucu, ağza kusmuk benzeri herhangi bir sıvı ya da yemek artığı gelirse ve bu artık bilerek geri yutulursa oruç bozulur. Geğirme sonucu ağza gelen artıkların tükürülmesi gerekir. Böylece oruç bozulmaz.

Kusunca 61 gün oruç tutulur mu?

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı da kusunca oruç bozulur mu, kusmak orucu bozar mı sorusuna yanıt olarak resmi internet sitesi üzerinden şöyle bir açıklama getirmektedir: "Miktarı ne olursa olsun kendiliğinden gelen kusuntu orucu bozmaz. ... Kişinin kendi isteği ile ağız dolusu kusması halinde ise oruç bozulur.

Boğaza ekşi su gelmesi orucu bozar mı?

İşte, bu sorunun cevabı... Miktarı ne olursa olsun kendiliğinden gelen kusuntu orucu bozmaz. Aynı şekilde mideden ansızın ağza yükselip tekrar mideye dönen şeyler de oruca zarar vermez.

Mide asidinin ağza gelmesi orucu bozar mı?

Miktarı ne olursa olsun kendiliğinden gelen kusuntu orucu bozmaz. Aynı şekilde mideden ansızın ağza yükselip tekrar mideye dönen şeyler de oruca zarar vermez.